search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25.07.2025 20:28
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν ρίχνει «λάδι στη φωτιά»: «Η βρωμιά απλώνεται παντού, προσπαθούν να κρύψουν το έγκλημα σαν μοχθηροί κλέφτες»

22.03.2025 23:24
erdogan 6654- new

Σε αναρτήσεις που ρίχνουν «λάδι» στη φωτιά, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χωρίς να ονομάσει τον Ιμάμογλου, ο Τούρκος πρόεδρος βλέπει πως η κατάσταση είναι πλέον πολύ κρίσιμη αφού όλοι περιμένουν την απόφαση του εισαγγελέα, η οποία αν αποδειχθεί καταδικαστική για τον Ιμάμογλου, τότε η κατάσταση αναμένεται να ξεφύγει.

Και ο Ερντογάν ρίχνει την ευθύνη στο Ρεπουμπλικανικό CHP το οποίο κατηγορεί για διαφθορά.

«Βρωμιά απλώνεται παντού. Γίνεται λόγος για τρομερή κλοπή εκατοντάδων δισεκατομμυρίων λιρών. Αλλά ο πρόεδρος του CHP και οι οπαδοί του δεν μπορούν να απαντήσουν σε καμία σχετική ερώτηση. Δεν μπορούν να σταθούν μπροστά στο λαό και να πουν: “Δεν υπάρχει απάτη, κλοπή, διαφθορά, παρατυπία, δωροδοκία, εκβιασμός ή ευνοιοκρατία”.

Και συνέχισε: «Προσπαθούν να κρύψουν το έγκλημα σαν μοχθηροί κλέφτες και μας επιτίθενται προκαλώντας χάους στους δρόμους και προωθώντας περιθωριακές αριστερές οργανώσεις. Ρωτώ τον πρόεδρο του CHP. Γιατί αυτός ο πανικός και η επιθετικότητα; Γιατί τα γόνατά σας τρέμουν; Ποιον θα μαχαιρώσετε τώρα πισώπλατα;»

Σε δεύτερη ανάρτηση, έγραψε:

«Θα ήθελα να σας θυμίσω για άλλη μια φορά…

Οι μέρες που βγήκαν στους δρόμους, πήραν μαζί τους αριστερές οργανώσεις, περιθωριακούς και βανδάλους και κουνώντας το δάχτυλο την εθνική βούληση, πέρασαν.

Οι μέρες που η πολιτική και η δικαιοσύνη καθοδηγούνταν από τον τρόμο του δρόμου ανήκουν στο παρελθόν, μαζί με την παλιά Τουρκία.

Η Τουρκία είναι μια δημοκρατική χώρα, ένα κράτος δικαίου. είναι μια ανεξάρτητη χώρα όπου επικρατεί το κράτος δικαίου και όχι το δίκαιο των ανωτέρων.

Αν έχετε το θάρρος, αφήστε τη δημοκρατία να λειτουργήσει, αφήστε τη νομοθεσία να λειτουργήσει.

Εάν έχετε το θάρρος, αφήστε τα δικαστήρια να λάβουν τις αποφάσεις τους για λογαριασμό του τουρκικού έθνους χωρίς να δεχθείτε καμία πίεση.

Ας αποκαλύψει ο νόμος αθώους και ένοχους.

Είτε το δέχεσαι είτε όχι…

Στην Τουρκία, κανείς δεν είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής του νόμου.

Δεν υπάρχει προνομιούχος μειονότητα στην Τουρκία που να έχει την ελευθερία να διαπράττει εγκλήματα και δεν θα υπάρξει ποτέ.

Όσοι αναζητούν λύσεις εκτός δημοκρατίας, νόμου και θεμιτού εδάφους, πάντα έγλειφαν τις παλάμες τους και ελπίζουμε ότι ούτε από εδώ και πέρα ​​δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε στο CHP και τους υποστηρικτές του να διαταράξουν τη δημόσια τάξη και να διαταράξουν την ειρήνη του έθνους μας μέσω προκλήσεων.

Δεν θα ανεχτούμε καμία επέμβαση ή χειρουργική παρέμβαση στην Τουρκία, ή οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας νέων τειχών διχόνοιας μεταξύ 85 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω της κοινωνικής μηχανικής.

Αν θέλει ο Θεός, θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί σε αυτά τα εδάφη ως αδέρφια, με Αλεβίτες και Σουνίτες, Κούρδους και Τούρκους, Λαζούς και Κιρκάσιους, όπως ζούμε εδώ και χίλια χρόνια.

Θα είμαστε ένα, θα είμαστε μαζί, θα είμαστε ενωμένοι, θα είμαστε ζωντανοί. Μαζί θα νικήσουμε αυτούς που έστησαν ενέδρα στην αδελφότητα 85 εκατομμυρίων ανθρώπων για να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης:

Στα «μαχαίρια» Σιν Μπετ και Νετανιάχου: «Η αντιπολίτευση ζητά απεργία αν ο Νετανιάχου πάει ενάντια στη δικαιοσύνη»

Σε εξέλιξη η απολογία Ιμάμογλου: «Θα μηνύσω όσους εμπλέκονται στη παράνομη σύλληψή μου» – Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Οι διαπραγματεύσεις για την επανένωση έχουν προχωρήσει όσο ποτέ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25.07.2025 20:27