ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.12.2025 04:05
MENU CLOSE

Πρωτοβουλία Κασσελάκη για Τέμπη από το Παρίσι: Δέσμευση του Renew Europe να συνδράμει προς την κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης

24.03.2025 17:26

Στο Παρίσι, στη Σύνοδο των Δημοκρατών, βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τον Γάλλο Πρωθυπουργό François Bayrou και τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Stéphane Séjourné καθώς και άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους και προσωπικότητες.

Στη συνέχεια, μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης και έθεσε οκτώ βασικά σημεία που πρέπει να συζητηθούν σοβαρά, όπως λέει:

  1. Ασφάλεια χωρίς εκβιασμούς – Η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται σε χώρα που διατηρεί casus belli κατά κράτους-μέλους της.
  2. Προστασία των αποθεματικών – Οι συντάξεις και η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι διαπραγματεύσιμες.
  3. Ευρωπαϊκή Άμυνα – Χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό συλλογικής άμυνας, αντίστοιχο με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ.
  4. Ρεαλιστικές αμυντικές δαπάνες – Πρώτα καθορίζουμε τις ανάγκες, μετά το κόστος.
  5. Διαφάνεια και τοπική ανάπτυξη – Οι αμυντικές επενδύσεις να ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες.
  6. Νέος στρατηγικός διάδρομος – Αλεξανδρούπολη, Βουλγαρία, Ρουμανία: Μια νέα διαδρομή προς την Ουκρανία, ανεξάρτητη από την Τουρκία.
  7. Έλεγχος στο Αιγαίο & τη Μαύρη Θάλασσα – Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τον ρόλο της στα θαλάσσια περάσματα.
  8. Ισορροπία στις δαπάνες – Ίδιο βάρος στην άμυνα και την κλιματική προσαρμογή.

«Η Ευρώπη χρειάζεται τόλμη και ξεκάθαρες στρατηγικές αποφάσεις. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά».

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Προς αναβολή η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν λόγω σύλληψης Ιμάμογλου

Μητσοτάκης από ΥΠΕΣ: Αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών από 4 εκατομμύρια πολίτες μέσω ερωτηματολογίου

Το μήνυμα Δένδια για την 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα δεν εφησυχάζει, διασφαλίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.12.2025 00:08
Exit mobile version