ΤΕΤΑΡΤΗ 11.02.2026 01:55
MENU CLOSE

Η «Τάξη» χειροκροτήθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

02.04.2025 18:18

Πρεμιέρα έκανε η θεατρική παράσταση «Τάξη» του Ίζολντ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής το βράδυ του Σαββάτου 29 Μαρτίου. Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη, η σκηνοθέτης Μυρσίνη Λαντζουράκη υποδεχόταν στο φουαγιέ του θεάτρου όσους έρχονταν για να παρακολουθήσουν και δήλωσε «πολύ χαρούμενη που επιτέλους παρουσιάζεται αυτό που προετοίμασαν οι συντελεστές με τόση αγάπη».

Λίγα λόγια για το έργο:

Το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως είναι δομημένο, βασίζεται στη βιομηχανική επανάσταση και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα» υποστήριζε ο Sir Ken Robinson, Βρετανός συγγραφέας και σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης. Πώς κινούνται σήμερα σε αυτό το μονοπάτι οι εκπαιδευτικοί; Οι γονείς; Οι ειδικοί;

Έχει η εκπαίδευση χαρακτήρα ταξικό; Και τι συμβαίνει όταν ένα παιδί χαρακτηρίζεται ως «παραβατικό»;

Οι συγγραφείς του θεατρικού έργου «Τάξη» Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν, έρχονται να θέσουν αυτά τα ερωτήματα άμεσα και ρεαλιστικά. Η αντιμετώπιση της περίπτωσης του μαθητή Τζέιντεν Κοστέλο, που χαρακτηρίζεται από «τεχνικούς όρους» και απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες και από κοινού αποφάσεις για να «διορθωθεί το πρόβλημα του», είναι η αφορμή. Οι εμπλεκόμενοι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αναζητούν τις λύσεις μέσα στο οικοδόμημα του εκπαιδευτικού συστήματος όπου εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι πρέπει να βρίσκονται «εν τάξει», μα πρακτικά, τα εμπόδια που ξεπροβάλουν μπροστά τους έχουν γερά θεμέλια.

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη.
  • Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης.
  • Μουσική: Μαρίνος Τόκας.
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρίτα Μοσχίδου.
  • Επιμέλεια Φωτισμού: Γιάννης Τζατζανάς.
  • Video Promo: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς.
  • Παίζουν: Χρύσα Ιωαννίδου, Βασίλης Λειβαδίτης, Βούλα Παναγιωτίδου, Μαρία Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πάσσος, Ασπασία Πιτιλάκη.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Πολιτισμού για το «όχι» του ΚΑΣ στον Λάνθιμο και τα γυρίσματα στην Ακρόπολη: «Εμείς είχαμε πρόθεση να στηρίξουμε την ταινία»

«John Wick»: Η Lionsgate επεκτείνει το franchise με νέες παραγωγές

CinemaCon 2025: Ο Sam Mendes παρουσίασε το επικό κινηματογραφικό εγχείρημα για τους Beatles (photos/video)

ΤΕΤΑΡΤΗ 11.02.2026 01:36
Exit mobile version