search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 02:48
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χειρίζεται τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χωρίς εθνική στρατηγική

16.04.2025 19:32
syriza 6654- new

Για καθυστερημένη κατάθεση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού που υπακούει σε εσωκομματικές, μικροπολιτικές επιδιώξεις, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η κυβέρνηση μετά από 4 χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης, προχώρησε στην ανακοίνωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, με τη χώρα να είναι έκθετη από το Δεκέμβριο του 2021, όταν και εστάλη η προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαχειρίστηκε με συνέπεια το ευαίσθητο αυτό θέμα, προχωρώντας στην νομοθετική ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας το 2018, (νόμος 4546), και θέτοντας επανειλημμένα το ζήτημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: «Το βασικό, όμως, ερώτημα είναι το εξής: Γιατί καθυστέρησε 4 χρόνια η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την καταδίκη της χώρας από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και την προβολή αναθεωρητικών αφηγημάτων από την Τουρκία; Παράλληλα, γεννά πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά, προχώρησε την ίδια ημέρα σε διαρροή του δικού της Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, προωθώντας τη “Γαλάζια Πατρίδα”».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Με την αργοπορημένη κατάθεση του ΘΧΣ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι χειρίζεται την Εξωτερική Πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χωρίς εθνική στρατηγική, με αρχή μέση και τέλος, και χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Μόνος γνώμονας της κυβέρνησης, είναι οι εσωκομματικές, μικροπολιτικές της επιδιώξεις. Και ως εκ τούτου, δεν μπορεί κανείς να την εμπιστευτεί».

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης: Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας – Δεν θα επιτραπούν ξανά γεγονότα όπως αυτά του Σαββάτου

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τα κομματικά μέσα δεν είναι βιώσιμα, σχέδιο αναδιοργάνωσης για την αποφυγή της χρεοκοπίας

ΚΚΕ: Ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός υπηρετεί τα συμφέροντα των ομίλων, δεν αποτελεί «ασπίδα» στις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55