Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια πλούσια συνταγή για τηγανίτες, που ετοίμαζαν συνήθως τα παλιά χρόνια με ότι είχε απομείνει από προζύμι μετά την παρασκευή του ψωμιού.
Μπορείτε να σερβίρετε τις απλές αυτές τηγανίτες ως γλυκό στο πρωινό ή απογευματινό σνακ, πασπαλισμένες με αχνοζάχαρη ή ραντισμένες με σιρόπι μελιού.

1. Αρχικά, κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ, ανακατέψτε το με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και αφήστε αυτά τα στέρεα υλικά στην άκρη.
2. Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και λιώστε το σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το γάλα, να ζεσταθεί λίγο και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Ρίξτε το χλιαρό γάλα μαζί με το βούτυρο και τα αυγά στα στέρεα υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και ζυμώστε για 5 λεπτά. Η ζύμη θα είναι αρκετά αραιή, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ ή να την ανακατέψετε καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε το μίγμα να φουσκώσει για 30 λεπτά.
4. Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ρίξτε τα στο φουσκωμένο χυλό και ανακατέψτε. Η ζύμη θα είναι πολύ κολλώδης.
5. Τηγανίστε μικρές τηγανίτες (περίπου μία κουταλιά της σούπας ζύμη) στο καυτό βούτυρο μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 1 ½ λεπτό από κάθε πλευρά.
6. Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε τις με ζάχαρη άχνη και σερβίρετέ τις ζεστές.
Διαβάστε επίσης:
Τορτελίνι σαλάτα με λιαστές και φρέσκες ντομάτες και απλό μεσογειακό ντρέσινγκ
Γλυκά σφολιατίνια κανέλας (παλμιέ) σε σχήμα πεταλούδας
Ριζότο με πράσινα σπαράγγια και παρμεζάνα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.