Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια συνταγή για κρεμώδη και χορταστικά κανελόνια γεμιστά, που ψήνονται στο φούρνο, σκεπασμένα με μια αφράτη σάλτσα μπεσαμέλ με ήπια γεύση, που εναρμονίζεται τέλεια με την πικάντικη γέμιση από σπανάκι και ρικότα.
Συνοδέψτε το πιάτο με χωριάτικο ζυμωτό ψωμί και μια φρέσκια σαλάτα εποχής και θα γίνει το αγαπημένο σας.
250 γραμμάρια κανελόνια
500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι ή 300 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι
250 γραμμάρια τυρί ρικότα
100 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1. Πλύντε καλά το φρέσκο σπανάκι, στραγγίστε το με ένα σπίνερ και βάλτε το να μαραθεί σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και σοτάρετέ το για λίγο μαζί με το σπανάκι. Αλατοπιπερώστε το μίγμα και προσθέστε, αν θέλετε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
2. Αφήστε το σπανάκι να κρυώσει και κόψτε το σε μέτρια κομμάτια (όχι ψιλοκομμένο). Βάλτε το σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί το τυρί ρικότα, το αυγό και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας. Ανακατέψτε καλά το μίγμα και αλατοπιπερώστε λίγο.
3. Γεμίστε τα κανελόνια με το μίγμα της γέμισης χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα πρόχειρο κορνέ.
4. Ετοιμάστε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα το αλεύρι, μέχρι να μυρίσει ελαφρά. Ξεκινήστε να προσθέτετε σταδιακά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πετύχετε μια κρεμώδη και πλούσια μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώστε τη μπεσαμέλ και προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο, αν είναι στις γεύσεις σας.
5. Ρίξτε τη μισή μπεσαμέλ σε ένα ταψί και τοποθετήστε από πάνω τα γεμιστά κανελόνια.
Απλώστε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
6. Ψήστε τα κανελόνια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Αφήστε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές
Διαβάστε επίσης:
Αρωματικό βούτυρο φράουλας, το ιδανικό άλειμμα για το πρωινό
Ελαφριά ανοιξιάτικη σαλάτα κοτόπουλου με καλαμπόκι και καρότα
Δροσιστική μους λεμονιού με ζαχαρούχο (3 υλικά)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.