Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον τελικό της φετινής Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 10 το βράδυ, στη Βασιλεία της Ελβετίας, και θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ1, σε σχολιασμό Μαρίας Κοζάκου και Γιώργου Καπουτζίδη.
Συνολικά 26 χώρες θα ανέβουν στη σκηνή για να διεκδικήσουν την πολυπόθητη νίκη. Πρόκειται για τις 10 που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό (η Κύπρος αποκλείστηκε), τις 10 που προκρίθηκαν από τον Β’ Ημιτελικό – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – τις Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία) και την διοργανώτρια χώρα (Ελβετία).
Την αυλαία θα ανοίξει η Νορβηγία, ενώ το διαγωνιστικό κομμάτι θα κλείσει η Αλβανία. Η Κλαυδία με την «Αστερομάτα» θα εμφανιστεί 17η στην αρένα St. Jakobshalle.
1. Νορβηγία: Kyle Alessandro – «Lighter»
2.Λουξεμβούργο: Laura Thorn – «La Poupée Monte Le Son»
3.Εσθονία: Tommy Cash – «Espresso Macchiato»
4.Ισραήλ: Yuval Raphael – «New Day Will Rise»
5.Λιθουανία: Katarsis – «Tavo Akys»
6.Ισπανία: Melody – «Esa Diva»
7.Ουκρανία: Ziferblat – «Bird of Pray»
8.Ηνωμένο Βασίλειο: Remember Monday – «What The Hell Just Happened?»
9.Αυστρία: JJ – «Wasted Love»
10.Ισλανδία: Væb – «Róa»
11.Λετονία: Tautumeitas – «Bur Man Laimi»
12.Ολλανδία: Claude – «C’est La Vie»
13.Φινλανδία: Erika Vikman – «Ich Komme»
14.Ιταλία: Lucio Corsi – «Volevo Essere Un Duro»
15.Πολωνία: Justyna Steczkowska – «Gaja»
16.Γερμανία: Abor & Tynna – «Baller»
17.Ελλάδα: Klavdia – «Αστερομάτα»
18.Αρμενία: Parg – «Survivor»
19.Ελβετία: Zoë Më – «Voyage»
20.Μάλτα: Miriana Conte – «Serving»
21.Πορτογαλία: Napa – «Deslocado»
22.Δανία: Sissal – «Hallucination»
23.Σουηδία: KAJ – «Bara Bada Bastu»
24.Γαλλία: Louane – «Maman»
25.Άγιος Μαρίνος: Gabry Ponte – «Tutta L’Italia»
26.Αλβανία: Shkodra Elektronike – «Zjerm»
Κάθε χώρα που συμμετέχει στον τελικό λαμβάνει δύο βαθμολογίες: μία από την κριτική επιτροπή και μία από τους φανς του μουσικού θεσμού.
Οι θεατές έχουν το μέγιστο όριο 20 ψήφων, που πραγματοποιούνται μέσω τηλεφωνικής κλήσης, SMS ή μέσω της επίσημης εφαρμογής της Eurovision. Μπορούν να ψηφίσουν όσες υποψηφιότητες θέλουν, όχι όμως και τη δική τους χώρα.
Οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στη Eurovision ψηφίζουν επίσης με τις επιλογές τους να συγκεντρώνονται σε ένα ενιαίο μπλοκ που είναι γνωστό ως «ψήφος του υπόλοιπου κόσμου».
Διαβάστε επίσης:
Εφημερίδες: Οι τίτλοι από τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (Video)
Πρώτη σε τηλεθέαση η «ζωντανή» μετάδοση του β’ ημιτελικού της Eurovision (15/5)
Απίθανη η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 χάρη στην μετάδοση του β’ ημιτελικού της Eurovision 2025
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.