Καιρός: Νέο κύμα αφρικανικής ζέστης με κορύφωση το Σαββατοκύριακο - Θα φτάσει τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία
Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και το Σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 34 βαθμούς τοπικά.
Αναμένεται μάλιστα και συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια: «Από αύριο (Τετάρτη) ξεκινά η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής οι οποίες θα κουβαλήσουν και σκόνη από τη Σαχάρα. Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες που δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ. Το νέο κύμα θα κορυφωθεί το Σ/Κ με τη θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να ξεπερνά τους 33 βαθμούς! Στην Αττική τα θερμόμετρα θα φτάσουν τους 30-31 βαθμούς.
Το συγκεκριμένο κύμα σκόνης θα είναι περισσότερο έντονο από την Πέμπτη και μετά με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εκδηλώνονται στα νησιά Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (και Αττική) , τη Θεσσαλία και την Κρήτη. Την τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα λείψει και η μεσημεριανή αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στα ορεινά».
Διαβάστε επίσης:
Δήμος Αθηναίων: Τοποθετεί κάδους για περιττώματα σκύλων με μηδενική επιβάρυνση για τους πολίτες