search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 11:58
MENU CLOSE

Νίκος Γαλανός: Βουβός θρήνος στο τελευταίο «αντίο» (Video/Photos)

21.05.2025 11:51
galanos-kideia-new

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Γαλανό λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του, αποχαιρετώντας έναν μεγάλο ηθοποιό και έναν σπουδαίο άνθρωπο.

Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στη μνήμη του, για τους σκοπούς του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 έφτασε η σορός του Νίκου Γαλανού στο Κοιμητήριο Παπάγου, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών», προκειμένου να συνοδεύσει τον ηθοποιό στην τελευταία του κατοικία.

Μεταξύ αυτών, και η τελευταία σύντροφός του, Έλενα Σαγανά. «Ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα, για την αγάπη σας για τον Νίκο» είπε η ίδια στις κάμερες, εμφανώς συγκινημένη.

Ο Νίκος Γαλανός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ύστερα από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Η διάγνωση έγινε πριν από σχεδόν 4 χρόνια και αμέσως ξεκίνησε χημειοθεραπείες. Όταν ο οργανισμός του άρχισε να καταβάλλεται, ζήτησε από τους δημιουργούς της σειράς «Γη της ελιάς» όπου πρωταγωνιστούσε, να απέχει για κάποιο διάστημα από τα γυρίσματα.

Οι παραγωγοί σεβάστηκαν την επιθυμία του, χωρίς ωστόσο να «εξαφανίσουν» το ρόλο του από τη δημοφιλή σειρά, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευαν ότι ο Νίκος Γαλανός θα αναρρώσει και θα επιστρέψει, όπως άλλωστε ήθελε και ο ίδιος… Έτσι, ο χαρακτήρας που έπαιζε στη σειρά, ο Ισίδωρος Βρεττάκος, δεν πέθανε στη σειρά αλλά απήχθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χαρακτήρας αυτός θα επέστρεφε στην αρχή της σεζόν…

Ντυμένη στα λευκά και κρατώντας δύο κόκκινα τριαντάφυλλα, στο Κοιμητήριο Παπάγου έφτασε και η Κάτια Δανδουλάκη για να πει κι αυτή με τη σειρά της το τελευταίο αντίο στον Νίκο Γαλανό.

Ποιος ήταν ο Νίκος Γαλανός

Ο Νίκος Γαλανός ή Νίκος Σουπιωνάς όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στα μέσα της δεκαετίας του ’60. «Η Λεωφόρος του μίσους», «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα», «Ο Αστραπόγιαννος», «Ορατότης Μηδέν» είναι λίγοι μόνο από τους σημαντικούς ρόλους του σε ταινίες που άφησαν εποχή.

Έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 1967, στο θίασο Τζένη Καρέζη, όταν η εμβληματική ηθοποιός τον πήρε η ίδια τηλέφωνο, προκειμένου να του ζητήσει να βρεθεί στο πλευρό της επί σκηνής.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, πλέον, σταμάτησε να παίζει με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, πρωταγωνίστησε μαζί της στην ταινία “Ένα αστείο κορίτσι” στον ρόλο του Αλέκου Βενιέρη, ενώ ακολούθησαν κι άλλοι πρωταγωνιστικοί ρόλοι. Εκείνη την περίοδο άρχισε να συνεργάζεται μαζί της και στο θέατρο.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη σειρά «Οι Δίκαιοι» το 1974. Η απήχηση που είχε στη μικρή οθόνη έφερε κι άλλες επιτυχημένες παρουσίες, σε σειρές που αγαπήθηκαν, όπως οι: “Έρωτας και Επανάσταση”, “Η μάχη των πελαργών” και σίριαλ που άφησαν εποχή στο MEGA “Χαραυγή”, “Απαγορευμένη Αγάπη”, “Ένας Μήνας και κάτι”, “Κλεμμένα Όνειρα”(2011-2012) και “Γη της Ελιάς”, όπου εμφανιζόταν μέχρι και πριν από λίγους μήνες.

Ο Νίκος Γαλανός έκανε δύο γάμους, τον πρώτο στα 18 του μόλις χρόνια και τον δεύτερο στα 35 του όταν παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό και πολύ γνωστή πρωταγωνίστρια εκείνης της εποχής, Κατερίνα Μαραγκού. Είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της σειράς «Μενεξεδένια Πολιτεία» και, όπως δήλωναν, ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.

Ο Νίκος Γαλανός συνολικά έχει συμμετάσχει σε 45 θεατρικές παραστάσεις και τριάντα κινηματογραφικές ταινίες, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 9χρονος που τραυματίστηκε από άλογο σε σχολική εκδρομή – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Ηράκλειο: Έκρηξη σε διαμέρισμα από ηλεκτρικό ποδήλατο – Στο νοσοκομείο ένας ανήλικος

Γλυκά Νερά: «Είχε παρενοχλήσει την αδελφή μου κρατώντας μαχαίρι» υποστηρίζει ο 17χρονος που ξυλοκόπησε τον 50χρονο (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 11:57