search
ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 08:16
MENU CLOSE

GPO: Ενισχύεται η ΝΔ, οριακά δεύτερη η Πλεύση και σκληρή μάχη με ΠΑΣΟΚ

04.06.2025 21:24
KALPI-123-NEW

Ανοδική τάση για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το 62,1% αξιολογεί αρνητικά τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό του κόστους ζωής, ενώ το 61,1% κρίνει αρνητικά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 25,7% με αύξηση κατά 0,6% από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Η Πλεύση Ελευθερίας έρχεται δεύτερη με 12,6%, προπορευόμενη του ΠΑΣΟΚ για πολύ λίγο.

Αναλυτικά:

  • Νέα Δημοκρατία 25,7%
  • Πλεύση Ελευθερίας 12,6%
  • ΠΑΣΟΚ 12,4%
  • Ελληνική Λύση 9,8%
  • ΚΚΕ 7,9%
  • ΣΥΡΙΖΑ 5,8%
  • Κίνημα Δημοκρατίας 2,5%
  • Φωνή Λογικής 2,2%
  • ΝΙΚΗ 2%
  • Μέρα 25 1,8%
  • Νέα Αριστερά 1,3%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29,3% και ακολουθεί ο κανένας με 25,3%. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ, σε αντίθεση με την προηγούμενη ερώτηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται πάνω από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συγκεντρώνει 9,3% ενώ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας 9,2%.

Στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων υπουργών προηγείται ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν: Κυριάκος Πιερρακάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Παύλος Μαρινάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Κικίλιας. Στην τελευταία θέση είναι ο Κώστας Τσιάρας.

Η Πλεύση Ελευθερίας θεωρείται ότι ασκεί πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση από το 17,7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,3%, η Ελληνική Λύση με 13,5%, το ΚΚΕ με 7,7% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3%, η Φωνή Λογικής με 2,5% , το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,1%.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις των ερωτηθέντων για τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας.

  • Οι πολίτες τάσσονται υπέρ της άρσης της μονιμότητας σε ποσοστό 55,3%.
  • Το 61,1% κρίνει αρνητικά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.
  • Το 59,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά τα μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών ενώ το 86,9% εκτιμά ότι υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας.
  • Το 62,1% αξιολογεί αρνητικά τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό του κόστους ζωής ενώ το 48,8% θεωρεί ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Διαβάστε επίσης:

Βρούτσης: «Οι τελικοί συνεχίζονται με την προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών για τη διασφάλιση ενός κλίματος ασφάλειας»

Γεραπετρίτης: Συμφωνήσαμε με την Αίγυπτο να εργαστούμε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον Κορκονέα από το Εφετείο Λαμίας σε επεισοδιακή δίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 08:16