search
ΠΕΜΠΤΗ 31.07.2025 19:03
MENU CLOSE

Λειψοί, το «μυθικό» νησί της Ελλάδας, σύμφωνα με τους Βρετανικούς Times

11.06.2025 09:43
leispoi new

Ως το κορυφαίο ελληνικό νησί, που ξεχωρίζει για τις «μυθικές» ομορφιές και τους αρχαίους θρύλους, προβάλλουν οι Βρετανικοί Times τους Λειψούς σε κατάλογο που δημοσίευσαν πρόσφατα με τους 16 πιο γαλήνιους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς.

Η διεθνής ενημερωτική ιστοσελίδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν θα είστε οι πρώτοι που θα έχετε μαγευτεί ολοκληρωτικά από αυτό το πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με την αρχαία μυθoλογία η Καλυψώ μάγεψε τον Οδυσσέα και εκείνος παραδόθηκε για αρκετό καιρό στα “δίχτυα της γοητείας” του προικισμένου αυτού τόπου.

Στη σύγχρονη εποχή αντίστοιχα, οι ταξιδιώτες “παραδίδονται” στα σαγηνευτικά τυρκουάζ νερά και τις φανταστικές παραλίες του νησιού.

Από τις αμμουδιές του Πλατύ Γιαλού και του Κάμπου, μέχρι το βοτσαλωτό Μονοδένδρι, δεν υπάρχει η πιθανότητα να μην υποκύψει ο επισκέπτης στον πειρασμό μιας ονειρικής παραλίας των Λειψών.

Για να πάει κανείς στους Λειψούς το ταξίδι δεν είναι πια οδύσσεια αλλά έχει απλοποιηθεί».

Η νέα διάκριση για τους Λειψούς εντάσσεται στο ενημερωτικό κάλεσμα του Δήμου που στόχο έχει να αναδείξει το άθικτο και εξωτικό φυσικό περιβάλλον του προορισμού ως αποτέλεσμα των βιώσιμων πρωτοβουλιών της τοπικής κοινωνίας που λέει «όχι» σε οργανωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες και στην κατασκευή πισίνων.

«Οι προσπάθειες αυτές έχουν αποφέρει καρπούς. Παραμένουμε ένα νησί χωρίς αλλοιώσεις και ταυτόχρονα διαθέτουμε σύγχρονες τουριστικές υπηρεσίες που δεν αφήνουν τους επισκέπτες μας ανικανοποίητους. ‘

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια επιτυγχάνονται διαδοχικά ρεκόρ αφίξεων. Για εμάς είναι πρόκληση να διατηρούμε αλλά και να προβάλλουμε τις μυθικές ομορφιές μας με ουσιώδη αλλά και ευρηματικό τρόπο», εξηγεί ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Διαβάστε επίσης

Η Αστυπάλαια κορυφαίο ελληνικό νησί για ποιοτικές αποδράσεις το 2025​​​​​​​​​​​ (photos)

Lonely Planet: Η Αλόννησος στα 3 καλύτερα μέρη του κόσμου για solo travelers, το 2025

Global Traveler Awards 2024: Η Ελλάδα «Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός» για τέταρτη χρονιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 31.07.2025 19:00