ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 19:02
MENU CLOSE

ΚΚΕ κατά της διαδικασίας ψηφοφορίας για την προανακριτική: «Διάτρητη, προαποφασισμένη και ενάντια στον κανονισμό»

16.06.2025 13:15

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας την διαδικασία ψηφοφορίας των τριών προτάσεων της προανακριτικής για τα Τέμπη, έκανε λόγο για μεθόδευση της ΝΔ.

«Συγκεκριμένα, αντί η ψηφοφορία αυτονόητα να διεξαχθεί ανά πρόσωπο και αποδιδόμενο αδίκημα, έτσι ώστε οι βουλευτές να μπορούν αντίστοιχα να επιλέξουν, μεθοδεύεται ώστε η ψηφοφορία να διεξαχθεί ανά πρόσωπο και πρόταση που έχει κατατεθεί, εξαναγκάζοντας τους βουλευτές να αποδεχθούν ή να απορρίψουν συνολικά την κάθε πρόταση» σημειώνει. 

«Η επιλογή αυτή προφανώς έχει να κάνει με τον έλεγχο των βουλευτών και την αντιμετώπιση πιθανών διαρροών. Η διαδικασία αυτή παραπέμπει στις γνωστές λογικές και μεθοδεύσεις της συγκάλυψης και είναι αντίθετη τόσο με τον Κανονισμό της Βουλής όσο και με το ποινικό δίκαιο, κατ’ αναλογία του οποίου λειτουργεί και η Προανακριτική».

Καταλήγοντας, σημειώνουν από τον Περισσό: «Το ΚΚΕ θα επιμείνει μέχρι τελευταία στιγμή να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία με τον προβλεπόμενο τρόπο. Θα αναδείξει στη συζήτηση στην Ολομέλεια το σύνολο των πολιτικών και ποινικών ευθυνών, όπως αυτές ολοκληρωμένα καταγράφονται στην πρόταση που κατέθεσε. Δεν πρόκειται, όμως, σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσει απαράδεκτες μεθοδεύσεις ή fast track διαδικασίες Προανακριτικής που μοναδικό στόχο έχουν την συγκάλυψη όλων των πτυχών του εγκλήματος των Τεμπών».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «κατάντια» – Η επιστολή παραίτησης

Την Τετάρτη η συζήτηση για την προανακριτική: Τρεις προτάσεις, 4.200 ψηφοδέλτια – Πώς θα γίνει η διαδικασία

Πού θα κινηθούν οι ομιλίες Καραμανλή και Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο αύριο – Οι επαφές και τα τηλέφωνα του Μεσσήνιου πολιτικού

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 19:00
Exit mobile version