search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.09.2025 12:31
MENU CLOSE

Παράθυρο στη διπλωματία ανοίγει το Ιράν: Θα δεχόταν συνομιλίες με απεσταλμένο των ΗΠΑ – Για «νόμιμη άμυνα» κάνει λόγο το ΥΠΕΞ

19.06.2025 01:24
Abbas Araghchi iran

Η Τεχεράνη είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί την πρόταση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να γίνουν διμερείς συνομιλίες σύντομα, ανέφερε χθες Τετάρτη στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αμπάς Αραγτσί είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας Στιβ Γουίτκοφ ή τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς για να συζητήσουν περί κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ και για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, όπως άφησε να εννοηθεί πως ίσως επιδιώξει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχθές Δευτέρα.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί τόνισε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στη διπλωματία αλλά θα συνεχίσει να δρα σε νόμιμη άμυνα μετά την επίθεση εύρους άνευ προηγουμένου που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της την Παρασκευή 13η Ιουνίου.

«Το Ιράν δρα αποκλειστικά και μόνο σε νόμιμη άμυνα. Παρότι αντιμετωπίζει την πιο σκανδαλώδη επίθεση εναντίον του λαού μας, το Ιράν μέχρι τώρα έχει προχωρήσει σε αντίποινα μόνο εναντίον του ισραηλινού καθεστώτος και όχι εναντίον όσων το βοηθούν και το υποστηρίζουν», τόνισε ο κ. Αραγτσί μέσω X.

«Αντίθετα με το παράνομο, γενοκτονικό και κατοχικό ισραηλινό καθεστώς, παραμένουμε δεσμευμένοι στη διπλωματία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ ΟΗΕ για το Ιράν την Παρασκευή

Sky News: Οι ΗΠΑ έστειλαν αεροσκάφη ανεφοδιασμού στην Ελλάδα – Εξετάζεται και η χρήση της βρετανικής βάσης στην Κύπρο

Πυραυλική επίθεση Ιράν σε Ισραήλ με υπερηχητικούς Fattah και βαλλιστικούς Sejjil

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.09.2025 12:29