search
ΤΡΙΤΗ 19.08.2025 12:45
MENU CLOSE

Νέες πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις σε Χάιφα, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και Μπερσέβα (Videos)

20.06.2025 16:37
ekrixeis israhl xaifa – new

Πολυάριθμες ισχυρές εκρήξεις σε ισραηλινές πόλεις προκάλεσε το νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων που εκτόξευσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ,  την όγδοη ημέρα του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, με αναφορές για τουλάχιστον δύο τραυματίες.

Σύννεφο καπνού υψώθηκε στον ουρανό της Χάιφα, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. Πολυάριθμες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και Μπερσέβα, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από τα social media από τις ισραηλινές πόλεις.

Ο ισραηλινός στρατός με νεότερη ενημέρωσή του λίγο μετά τις 16:00 ανακοίνωσε πως η επίθεση έληξε, τονίζοντας πως Ισραηλινοί μπορούν να βγουν από τα καταφύγια.

Σύμφωνα με εκτίμηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, περίπου 25 βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ, σε αυτή την τελευταία επίθεση.

Η Magen David Adom, η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Ισραήλ, τόνισε πως 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις σοβαρά.

Ανάμεσά τους ένας 16χρονος, ο οποίος χτυπήθηκε από θραύσματα στο άνω μέρος του σώματος στη Χάιφα μετά τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις και νοσηλεύται σε σοβαρή κατάσταση.

«Δυνάμεις διάσωσης… επιχειρούν σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα όπου έχουν ληφθεί αναφορές» για ζημιές λόγω των επιθέσεων, ανέφερε ο στρατός.

Η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έχουν πληγεί τοποθεσίες, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Ισραλινά ΜΜΕ μετέδωσαν αναφορές για πλήγματα από τη νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ, Νεγκέβ και Χάιφα.

«Βλέπετε εικόνες από τον ουρανό πάνω από τα κατεχόμενα εδάφη κατά την άφιξη ιρανικών πυραύλων», περιέγραψε στον αέρα παρουσιαστής ειδήσεων, στην ιρανική κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στο Ισραήλ. Οι εικόνες σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδωση προβάλλονταν υπό τον ήχο ενός ιρανικού στρατιωτικού εμβατηρίου.

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ήχησαν σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

«Σουρωτήρι» Apple, Facebook και Google – Διέρρευσαν 16 δισ. passwords στη μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων

Guardian: Το δίλημμα της Ουάσιγκτον – Ο Τραμπ φρενάρει τα σχέδια επίθεσης στο Φορντό λόγω… αμφιβολιών για την επιτυχία της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόσχα και Κίεβο προχώρησαν σε μία ακόμα ανταλλαγή αιχμαλώτων (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.08.2025 12:45