ΠΕΜΠΤΗ 26.06.2025 23:11
MENU CLOSE

Ιάσων Μοσχοβίτης: Πέθανε ο δημοσιογράφος που μετέδωσε την πρώτη προσελήνωση

25.06.2025 20:20

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο δημοσιογράφος Ιάσων Μοσχοβίτης, που άφησε το στίγμα του στην κρατική τηλεόραση. Ήταν εκείνος που αφηγήθηκε την πρώτη προσελήνωση.

Αργότερα ανέλαβε διευθυντικές θέσεις στην Απογευματινή (1983-1985) και στη Βραδυνή (1985-1986). Υπήρξε πρωτοπόρος στην κρατική τηλεόραση από το 1969, με ρόλους κεντρικού παρουσιαστή ειδήσεων, αρχισυντάκτη και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή.

Ίδρυσε το ραδιόφωνο ΑΝΤ1 FM και ήταν πρώτος διευθυντής ειδήσεων του MEGA

Στον χώρο των ιδιωτικών μέσων, ίδρυσε το ραδιόφωνο ΑΝΤ1 FM το 1987 ως πρώτος διευθυντής και το 1989 οργάνωσε το τομέα ειδήσεων του MEGA CHANNEL.

Το 1959 υπηρέτησε ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Ήταν μέλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (1994-2002).

Ήταν εκείνος που αφηγήθηκε την πρώτη προσελήνωση κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης

Αφηγήθηκε ζωντανά την αποστολή του Απόλλων 11 και την πρώτη προσελήνωση στη Σελήνη, σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης στην ελληνική τηλεόραση.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, όπως το Βραβείο Αθανασίου Μπότση και το βραβείο της Ένωσης Συντακτών, ενώ παρασημοφορήθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Χίο: Στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα – Κάηκαν προστατευόμενες περιοχές – Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Δεν έπρεπε να μου το κάνεις αυτό» είπε στην κουμπάρα του πριν της ρίξει με την καραμπίνα

Άνοιξαν οι πύλες στο Καλλιμάρμαρο – Στις 20:00 η μεγάλη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη

ΠΕΜΠΤΗ 26.06.2025 23:08
Exit mobile version