search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.09.2025 19:48
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Στέλνουν θανατοποινίτη με άνοια στο εκτελεστικό απόσπασμα 

10.07.2025 11:26
thanatopoinitis

Ενας θανατοποινίτης με άνοια, θα εκτελεστεί δια τυφεκισμού στις ΗΠΑ.

Η εκτέλεσή του θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου και ήδη ο 67χρονος Ραλφ Λιρόι Μένζις, έχει μεταφερθεί στη πτέρυγα των μελλοθανάτων. 

Το δικαστήριο στη Γιούτα λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του αποφάσισε να επισπεύσει την θανατική ποινή του, παρά το γεγονός ότι λόγω της ασθένειάς του, ούτως ή άλλως δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του.

Να σημειωθεί πως ο Μένζις επέλεξε ως μέθοδο εκτέλεσης της θανατικής ποινή του το εκτελεστικό απόσπασμα, καθιστώντας τον μόλις τον 6ο Αμερικανό θανατοποινίτη από το 1977 που θα εκτελεστεί με αυτό τον τρόπο. Βρίσκεται στη φυλακή τα τελευταία 37 χρόνια.

Είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την απαγωγή και δολοφονία της Μορίν Χάνσακερ, μητέρας τριών παιδιών από τη Γιούτα, το 1986.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Άλλος ένας δήμαρχος της αντιπολίτευσης συνελήφθη

ΗΠΑ: Ανησυχίες για ακόμη βαρύτερο απολογισμό μετά τις πλημμύρες στο Τέξας

Θρίλερ στο Λος Άντζελες: Εργάτες παγιδεύτηκαν σε στοά εργοταξίου – Αγώνια για την τύχη τους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.09.2025 19:45