Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην περιοχή Γεράκι της Αμαλιάδας, με τους άνδρες της πυροσβεστικής να αναμένεται να δώσουν μάχη όλη τη νύχτα για την κατάσβεσή της.
Η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο το βράδυ, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς και ακόμη απέχει από το να τεθεί υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες κινούνται πλέον δυτικά, προς την περιοχή του Περιστερίου, με τους οικισμούς να μην κινδυνεύουν αν και το μεσημέρι εκδόθηκε 112 για να είναι σε ετοιμότητα.
Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Πλέον επιχειρουν 102 πυροσβέστες με πέντε πυροσβέστες με 28 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα της ΕΜΟΔΕ, δέκα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν οχήματα ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
O αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης δήλωσε πως, «το μέτωπο της φωτιάς, το οποίο ήταν και το πιο επικίνδυνο και κατευθυνόταν προς την κοινότητα Κορυφή έχει οριοθετηθεί, όπως και ένα άλλο μέτωπο προς την πλαγιά του Γερακίου».
Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και επιβολή διοικητικού προστίμου για την φωτιά στους Κάτω Αποστόλους Κιλκίς
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.