search
ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 17:21
MENU CLOSE

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχει κανένα πρόβλημα ψυχιατρικό, σήμερα θα βγει υγιής και δυνατός» λέει ο δικηγόρος του (video)

18.08.2025 10:11
mazonakis_ndp_1808

Για πέμπτη ημέρα νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο του αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο.

Ο Γιώργος Μερκουλίδης, μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι παρέα» και ανέφερε πως υπάρχει αισιοδοξία ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής θα επιστρέψει σήμερα στο σπίτι του.

«Αναμένουμε ότι ο Γιώργος θα πάρει σήμερα εξιτήριο και θα πάει σπίτι του» είπε ο δικηγόρος.

«Είναι συγκεκριμένα τα δεδομένα που πρέπει να υπάρχουν για να γίνει εκούσια νοσηλεία. Πρέπει ο ασθενής να μην έχει τη δυνατότητα να κρίνει την κατάστασή του και να αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του και για τους γύρω του, ώστε να γίνει χωρίς τη συγκατάθεσή του» εξήγησε ο δικηγόρος του.

«Οι συγγενείς που υπεβάλαν το αίτημα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια δεν έχουν καμία φυσική επαφή, καμία συναναστροφή και καμία σχέση. Το ότι τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπέβαλαν ένα αίτημα με όλα τα στοιχεία που προβλέπει ο νόμος… Και από εκεί και πέρα ο κάθε γιατρός που έχει μια εισαγγελική διάταξη είναι πολύ προσεκτικός. Αν διαπιστώσει μια συναισθηματική φόρτιση ή συναισθηματική διαταραχή είναι υποχρεωμένος να το διερευνήσει περαιτέρω. Και δεν μπορεί εύκολα, όταν υπάρχει μια τέτοια σοβαρή καταγγελία, σε σαράντα λεπτά να την πετάξει στο καλάθι των αχρήστων και να τον αφήσει ελεύθερο», είπε αρχικά ο Γιώργος Μερκουλίδης.

«Ο Γιώργος Μαζωνάκης θα κινηθεί νομικά για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες», είπε ακόμη.

Ο Γιώργος Μερκουλίδης πρόσθεσε: «Σήμερα, πιστεύω ακράδαντα, ότι θα βγει. Δεν υπάρχει καμία ψυχική διαταραχή που να δικαιολογεί τη νοσηλεία του σε δημόσια ψυχιατρική δομή. Ο Γιώργος δεν έχει κανένα πρόβλημα ψυχιατρικό. Σήμερα θα βγει υγιής και δυνατός»

«Αναμένει την άφιξή μου στο Δρομοκαΐτειο, για να δρομολογήσω τις διαδικασίες, και το αργότερο το μεσημέρι θα βρίσκεται στο σπίτι του» είπε.

«Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι η νομική διαδικασία που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Πέμπτη δεν είναι τόσο απλή. Οι πληροφορίες που μας έρχονται από το Δρομοκαΐτειο είναι ότι με βάση την νομοθετική διαδικασία, σήμερα πάλι δύο ψυχίατροι θα εξετάσουν ξανά τον Γιώργο Μαζωνάκη, θα γράψουν μια έκθεση που θα πάει στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν θα πάρει το μέτρο της εκούσιας νοσηλείας ή όχι».

«Οι γιατροί θα ακολουθήσουν το πρωτόκολλο και τον νόμο κα θα αποφανθούν. Είμαστε πεπεισμένοι και σίγουροι ότι επειδή ο Γιώργος δεν πάσχει από κανένα ψυχικό νόσημα ότι θα πάει σπίτι του. Ο Γιώργος είναι αισιόδοξος, συζητάει με τους γιατρούς του, είναι σε ήρεμη κατάσταση».

«Το να είσαι σε μια δημόσια ψυχιατρική δομή, με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, και να είσαι υγιής εσύ, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, είναι σε καλή κατάσταση» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, όπως σημείωσε ο Γιώργος Μερκουλίδης: «Δυστυχώς ο νόμος πάσχει και θα πρέπει το νομοθετικό πλαίσιο να αλλάξει. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις που έχουν συλληφθεί και άδικα έχουν εγκλειστεί σε δημόσιες ψυχιατρικές δομές και όχι για μια, δυο και τρεις ημέρες».

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Αντωνά: «Είμαστε τα καλοκαίρια μας» – Η νέα ανάρτηση από το ταξίδι με τον Γιώργο Λιάγκα στην Ιταλία

Ναταλία Γερμανού: Το story του Παναγιώτη Ραφαηλίδη από τις διακοπές τους στην Κρήτη

Νάντια Μουρούζη για Δημήτρη Παπαμιχαήλ: Χώρια από αυτά που λέγονται, πιστεύω ότι ήταν πολύ ευαίσθητος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 17:18