Παγωμένο limoncello, σαν γρανίτα
Ένα ελαφρώς γλυκόξινο ποτό που μοιάζει με γρανίτα, απόλυτα καλοκαιρινό και δροσιστικό.
Υλικά για τη Συνταγή
200 ml λιμοντσέλο, σπιτικό ή του εμπορίου
1 φλιτζάνι ανανά, κομμένο σε κομμάτια και κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι μάνγκο, κομμένο σε κομμάτια και κατεψυγμένο
150 – 200 ml φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
1 ½ κουταλιά της σούπας απλό σιρόπι
300 – 400 ml παγάκια
Για το σερβίρισμα
Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ βάλτε το κατεψυγμένο μάνγκο, τον ανανά, τα παγάκια, το limoncello, το σιρόπι και τον φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού.
2. Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να θρυμματιστεί όλος ο πάγος και να έχετε μια βελούδινη, λεία κρέμα.
3. Ρίξτε απευθείας σε ποτήρια κοκτέιλ της επιλογής σας, διακοσμήστε με ένα κλαδάκι δυόσμου και αν έχετε μερικά βρώσιμα άνθη .
Συμβουλή
Η συνταγή βγάζει δύο ελαφρώς μεγαλύτερα ποτήρια ή τρία μικρότερα.
Διαβάστε επίσης:
Σαραγλάκια με σιρόπι ελαφριάς καραμέλας