search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 09:39
MENU CLOSE

Γαρίδες κανταΐφι, σε 2 εκδοχές ψησίματος

03.09.2025 06:20
garides_sintagi0309

Ένα τραγανό και κομψό ορεκτικό εμπνευσμένο από τις γεύσεις της Μέσης Ανατολής.

Ζουμερές γαρίδες που τυλίγονται σε λεπτές κλωστές ζύμης κανταΐφι και ψήνονται ή τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε το απίθανο αυτό μεζεδάκι που είναι ιδανικό για μπουφέ και πάρτι με μια γλυκοκαυτερή σάλτσα, με μαγιονέζα ή με μια δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά για τη Συνταγή

24 μεγάλες γαρίδες (ξεφλουδισμένες, μόνο με την ουρά τους)

250 γρ. ζύμη για κανταΐφι (ξεπαγωμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)

5-6 κουταλιές της σούπας καθαρισμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

Καρύκευμα σκόρδου (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Για το σερβίρισμα

1–2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

1. Ετοιμάστε τις γαρίδες: Αν είναι κατεψυγμένες, αποψύξτε τις σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στεγνώστε τις ταμποναριστά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε σκόρδο σκόνη ή άλλο καρύκευμα και ανακατέψτε με τα χέρια σας να καλυφθούν παντού. Αφήστε τις στην άκρη για λίγα λεπτά.

2. Χωρίστε το κανταΐφι σε λεπτές λωρίδες, μήκους περίπου 15 -20 εκατοστών. Ανοίξτε το (ξάστε το) με τα δάχτυλά σας για να αφρατέψει περισσότερο.

3. Τυλίξτε την κάθε γαρίδα σφιχτά στις λωρίδες κανταϊφιού, αφήνοντας την ουρά εκτεθειμένη. Βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με νερό και πιέστε απαλά στην παλάμη σας τις τυλιγμένες γαρίδες για να κρατήσουν το σχήμα τους και να μην ανοίξουν. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε για λίγο στο ψυγείο, αν επιθυμείτε.

4. Για ψήσιμο στο φούρνο (ελαφρύτερη εκδοχή): Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίστε με λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο και ψήστε στους 200° C για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.  Για τηγάνισμα (πιο τραγανή εκδοχή): Ζεστάνετε το καθαρισμένο βούτυρο σε ένα τηγάνι και συμπληρώστε με λίγο ελαιόλαδο. Τηγανίστε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

5. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και σερβίρετε με σως γλυκόξινη, καυτερή ή σάλτσα γιαουρτιού και φέτες λεμονιού. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή κόλιανδρου.

Διαβάστε επίσης:

Σφολιατένια ταρτάκια σύκου

Μανιτάρια μπουγιουρντί στο πήλινο, σαλονικιώτικα

Τηγανίτες με κρέμα γιαουρτιού – μελιού και φρέσκα μύρτιλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 09:39