Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
						Πεντανόστιμα παξιμαδάκια, που ετοιμάζονται με πουρέ γλυκοκολοκύθας, πλημμυρισμένα με τα ζεστά εποχιακά αρώματα χάρη στα μπαχαρικά του φθινοπώρου και διπλοφουρνιστά για μια υπέροχη τραγανή υφή.
Απολαύστε τα στο πρωινό, με τον καφέ ή το τσάι σας και σερβίρετέ τα σκέτα ή βουτώντας τα σε ρευστή σάλτσα σοκολάτας.
300 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλάκια του γλυκού μίγμα μπαχαρικών για μπισκότα (2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
120 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας
75 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή λικέρ αμαρέτο

1.Αρχικά σε ένα μπολ βάλτε όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τα 2 είδη ζάχαρης, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατέψτε τα καλά με σύρμα.
2.Στη συνέχεια σε ένα κανατάκι ή μικρό μπολ χτυπήστε με τον πιρούνι το αυγό, τον πουρέ κολοκύθας, το κρυωμένο λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
3. Ενώστε τα υγρά υλικά με τα στερεά υλικά. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για να ανακατέψετε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ενώσετε τη ζύμη σε μπάλα.
4. Τυλίξτε την μπάλα ζύμης σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
5. Όταν είναι έτοιμη χωρίστε την ζύμη σε δύο μέρη, πλάστε την σε μακρόστενα κομμάτια διαμέτρου 30 εκατοστών (σαν φραντζόλες) και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
6. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 25 λεπτά, να ροδίσουν και να σφίξουν, στη συνέχεια βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
7. Κόψτε τα μπαστούνια με οδοντωτό μαχαίρι σε 20 φέτες περίπου το καθένα, απλώστε τις πίσω στο ταψί με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, σε χαμηλό φούρνο στους 150ο C, γυρίζοντάς τα μια φορά στα μισά του χρόνου.
Συμβουλή
Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη χοντροκομμένα καρύδια ή φουντούκια, κράνμπερις ή σταφίδες, ακόμα και σταγόνες σοκολάτας ή να περιχύσετε τα παξιμαδάκια με γλάσο αχνοζάχαρης ή λευκής σοκολάτας.
Πώς να φτιάξετε πουρέ γλυκοκολοκύθας
Κόψτε στη μέση την κολοκύθα, καθαρίστε την με ένα κουτάλι από τους σπόρους και τις ίνες και ψήστε την με το άνοιγμα προς τα κάτω στο ταψί, για 50 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C. Ξύστε την ψημένη σάρκα και πολτοποιήστε την στο μούλτι ή λιώστε την με πιρούνι. Χρησιμοποιήστε σε συνταγές ή διατηρήστε τον πουρέ σε τάπερ σφραγισμένο στο ψυγείο για περίπου 5 ημέρες.
Διαβάστε επίσης:
Σαλάτα του σεφ, της ανακύκλωσης
Σταφιδόψωμα για το σχολικό κολατσιό
Στήθος κοτόπουλου με γλυκό γλάσο από μέλι και εσπεριδοειδή
						Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.