Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Ανακάλυψε τη Φωνή σου» από τον Γιώργο Κατσιφή
Μέσα σε όλους μας υπάρχει μια φωνή που θέλει να βγει στο φως. Μια φωνή που δεν περιορίζεται από κανόνες, γραμματική ή τεχνικές· χρειάζεται μόνο χώρο και προσοχή για να εκφραστεί.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία· αρκεί η περιέργεια, η διάθεση για μοίρασμα και το θάρρος να αφήσεις την ψυχή σου να μιλήσει. Με απλές ασκήσεις και δημιουργικές προκλήσεις, το εργαστήρι οδηγεί τον καθένα σε μια προσωπική διαδρομή που φέρνει πιο κοντά στον εαυτό του και στην ουσία της γραφής: την επικοινωνία.
Η φωνή σου έχει αξία. Έλα να τη γνωρίσεις.
Έναρξη: Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025, 16:00–18:00
Πού: Θεατρικό Εργαστήρι Vis Momenti, Τιμοξένους 10, 11743
Διάρκεια: Δύο μήνες (8 Τρίτες) έως 9 Δεκεμβρίου
Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ/μήνα
Πρώτο μάθημα γνωριμίας δωρεάν
Πληροφορίες & συμμετοχές: 6931779872
Σημείωμα Εισηγητή
Δημιουργώ αυτό το σεμινάριο γιατί πιστεύω βαθιά ότι η γραφή, πέρα από τέχνη, είναι ένας τρόπος να έρθουμε σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή. Στη δική μου πορεία, η γραφή δεν υπήρξε απλώς λογοτεχνία, αλλά μια βιωματική και μεταμορφωτική εμπειρία. Θέλω να προσφέρω και σε άλλους ανθρώπους έναν ασφαλή χώρο, χωρίς κανόνες και περιορισμούς, όπου ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει, να εκφραστεί και να ακουστεί. Γιατί η φωνή μας, όταν βγει στο φως, γίνεται γέφυρα προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους.
Σχετικά με τον Γιώργο Κατσιφή
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα Scene+ (Θεϊκά Αντικείμενα, Μπιπ 2018). Έργα του έχουν παρασταθεί σε σκηνές της Αθήνας, μεταξύ των οποίων: «80» «Νόμοι της Έλξης», «Lost drive» «Ατυχήματα»
Έχει επίσης σκηνοθετήσει το έργο της Margaret Wesseling «Σκάβουν τούνελ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο (2023) και τον μονόλογο του Ανδρέα Φλουράκη «Ταπ-Άουτ» (Μικρό Γκλόρια, 2025).
Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε δράσεις του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν («Ιστορικά Αντικείμενα» / Φρυνίχου 2018, «Δραματουργία Τώρα» / Υπόγειο 2024). Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και εκδοθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά όπως ο Μανδραγόρας.