search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.10.2025 01:40
MENU CLOSE

Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο

03.10.2025 15:35
nosokomeio arta 66- new’

Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί, με εντολή εισαγγελέα, η εκταφή της σορού της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο της Άρτας.

Το βράδυ της Πέμπτης η εισαγγελία της Άρτας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, στην υπόθεση θανάτου της 28χρονης εγκύου στο νοσοκομείο. Επίσης, με εντολή του εισαγγελέα έχει αφαιρεθεί ο ιατρικός φάκελος της Σπυριδούλας και έχει μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας χορήγησαν αντιβίωση και η 28χρονη υπέστη αλλεργικό σοκ, που τελικά της στοίχισε τη ζωή.

Η οικογένεια της 28χρονης είχε καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα της Άρτας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, παράλληλα με το αίτημα εκταφής.

Η οικογένεια της νεαρής γυναίκας στην Άρτα που ήταν έγκυος στον δεύτερο μήνα και είχε πάει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο με κολπική αιμορραγία, δεν γνώρισε ότι είχε σχετικό δικαίωμα με αποτέλεσμα να μην έχει ζητήσει τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, αλλά και τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την οικογένεια της 28χρονης, υπήρξαν εγκληματικές παραλείψεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Μάλιστα, η δικηγόρος της οικογένειας Σταματία Μάρκου, χαρακτήρισε τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό «άπειρους και ανάλγητους», ενώ στράφηκε και κατά της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η νεαρή μητέρα ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, όταν προσήλθε στα επείγοντα το βράδυ της περασμένης Κυριακής με πόνους και αιμορραγία.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Σταματία Μάρκου, που μίλησε στο MEGA, δεν υπήρχε γιατρός παρά μόνο νοσηλεύτρια στο δωμάτιο, ενώ στη συνέχεια προσήλθε ειδικευόμενος γιατρός.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο ειδικευόμενος γιατρός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ειδικευμένο γιατρό, ο οποίος έδωσε εντολή να χορηγηθεί στη γυναίκα αντιβίωση.

Αμέσως μετά, η 28χρονη ανέφερε στον σύζυγό της ότι άρχισε να μουδιάζει και τότε ειδοποιήθηκαν οι γιατροί και προσήλθαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Είχαν διαφωνία οι δύο γιατροί. Ο ένας υποστήριζε ότι ‘γιατί της χορηγήθηκε αυτή η αντιβίωση που προκαλεί ανακοπή’ και ο άλλος γιατρός επέμενε στην άποψη ότι ‘συνήθως αυτή την αντιβίωση χορηγούμε’. Δεν γνωρίζουμε ποια αντιβίωση της χορηγήθηκε. Έγιναν όλα με τέτοια προχειρότητα, μας έχει παραδοθεί πιστοποιητικό θανάτου ελλιπέστατο», πρόσθεσε η δικηγόρος.

«Έγκλημα ανθρωποκτονίας κατά συρροή»

Η κ. Μάρκου τόνισε ότι ανεξαρτήτως τι ισχυρίζεται το υπουργείο Υγείας ότι τα νοσοκομεία είναι στελεχωμένα, «εδώ έχουμε ένα τετελεσμένο έγκλημα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελούμενο διά παραλείψεων».

Η ίδια πρόσθεσε ότι αν και ο διοικητής διέταξε την κατεπείγουσα ΕΔΕ, του διέφυγε να διατάξει και νεκροψία – νεκροτομή.

Ερωτηθείσα γιατί δεν το ζήτησε η οικογένεια, είπε ότι «η οικογένεια ήταν σε ένα απερίγραπτο σοκ, μεταφέρθηκε η 28χρονη στο νοσοκομείο, έγινε υπερηχογράφημα, την διαβεβαίωσαν ότι άκουσαν την καρδούλα του μωρού, μεταφέρθηκε στο δωμάτιο…».

Μέσα σε λίγες ώρες ο οργανισμός της κατέρρευσε, χρειάστηκε να της κάνουν ΚΑΡΠΑ και να τη διασωληνώσουν, η κατάστασή της επιδεινωνόταν και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. «Προφανώς ο διοικητής αντελήφθη ότι κάτι δεν πήγε καλά, για ποιον λόγο λοιπόν δεν διέταξε επί τόπου νεκροψία – νεκροτομή ώστε να συνταχθεί ιατροδικαστική έκθεση;» διαρωτήθηκε η κ. Μάρκου.

Σύμφωνα πάντα με τη δικηγόρο, πριν από τη χορήγηση της αντιβίωσης στην 28χρονη είχε δοθεί και ένα σκεύασμα ως παυσίπονο, με την οικογένεια να μην είναι σίγουρη εάν υπήρξε αλλεργική αντίδραση από την αντιβίωση καθαυτή ή από τον συνδυασμό των δύο φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:

Πάρος: Θρίλερ με τον 40χρονο που βρέθηκε νεκρός από μαχαιριές – Δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στο σπίτι του

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε ανατολική και βόρεια Ελλάδα – Έριξε 90 χιλιοστά βροχής στη Δράμα, χαλάει ξανά ο καιρός την Δευτέρα

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αμαλιάδα: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη (video/photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.10.2025 01:04