Τέμπη: Επιμένει ο Μαρκόπουλος για Ρούτσι - «Δεν είναι αντίπαλοί μας αυτοί οι άνθρωποι που δοκιμάζονται από μια τεράστια τραγωδία»
Νέα παρέμβαση υπέρ του αιτήματος του Πάνο Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του που σκοτώθηκε στην τραγωδία των Τεμπών και τη διενέργεια και τοξικολογικών εξετάσεων έκανε ο βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Μάλιστα, τάχθηκε εκ νέου υπέρ των τοξικολογικών εξετάσεων της σορού υπογραμμίζοντας ότι «από τη στιγμή που νομικά αυτό μπορεί να γίνει, να γίνει. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να ανακουφιστεί. Θα πρέπει να φωτιστεί η υπόθεση. Δεν νομίζω ότι ή κυβέρνηση έχει κάτι να φοβάται από αυτό, όμως θα πρέπει ο άνθρωπος αυτός που ταλαιπωρείται, που κάνει μια απεργία πείνας εδώ και 18 ημέρες να βρει το δρόμο για να πάρει τις απαντήσεις που θέλει να πάρει».
Ο Δ. Μαρκόπουλος φάνηκε εμμέσως πλην σαφώς να επιτιμά μέλη της κυβέρνησης που συνεχίζουν να επιτίθενται σε συγγενείς θυμάτων της αδιανόητης σιδηροδρομικής τραγωδίας, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει ότι σκύβουμε το κεφάλι στην κ. Καρυστιανού, από τη στιγμή που η κ. Καρυστιανού έχει πει μάλιστα ότι δεν είναι στα πλάνα της ένα πολιτικό κόμμα, έχει τις πολιτικές της απόψεις είναι σεβαστές απόλυτα, εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να μην μιλάμε με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είναι αντίπαλοί μας αυτοί οι άνθρωποι που δοκιμάζονται από μια τεράστια τραγωδία, δεν είναι απέναντί μας, εμείς οφείλουμε να δώσουμε μια μεγάλη αγκαλιά. Εμείς με αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να στήσουμε γέφυρες. Αυτές οι οικογένειες μπορούν να μας βοηθήσουν, να μας προτείνουν πράγματα».
Ταυτόχρονα, και με αφορμή την υπόθεση Ρούτσι, ο βουλευτής διαπίστωσε δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση: «Σε κάποιες περιπτώσεις η κυβέρνηση δείχνει αιφνιδιασμό. Στην υπόθεση Ρούτσι για παράδειγμα δεν βλέπω κάποιο σχέδιο. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να μην συνομιλεί η κυβέρνηση κεντρικά με τις οικογένειες οι οποίες έχουν ταλαιπωρηθεί από αυτή την τραγωδία και να έχουμε αφήσει βορά αυτούς τους ανθρώπους στον κάθε ριζοσπαστικοποιημένο», είπε.
Φαίνεται, δε, ότι η κριτική του Δ. Μαρκόπουλου ήταν συνολική, καθώς τάχθηκε υπέρ της κλήσης στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ των γνωστών ως «Χασάπη» και «Φραπέ», λέγοντας ότι «θα πρέπει να κληθούν γιατί υπήρξαν κεντρικά πρόσωπα σε ότι αφορά την πορεία αυτής της υπόθεσης. Νομίζω ότι ο κατάλογος των μαρτύρων είναι ανοιχτός από την πλειοψηφία, εκτιμώ ότι θα πρέπει να κληθούν, δεν έχει κάτι να φοβηθεί η πλειοψηφία από αυτό. Μάλιστα εγώ είμαι ένας από εκείνους που δημόσια έχουν πάρει θέση κατά όλων αυτών οι οποίοι μάλλον παρεκκλίνουν από τις αρχές της ΝΔ».
Όσο για την Ευρωπαία Εισαγγελέα, ο βουλευτής… έσταζε μέλι: «Για μένα η Κοβέσι αποτελεί έναν φυσικό σύμμαχο της κυβέρνησης, οτιδήποτε αποκαλύψει είναι θετικό για εμάς, γιατί μια κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να είναι με τη διαφάνεια και όχι με αυτούς που θέλουν να κρύψουν πράγματα. Η κ. Κοβέσι αποτελεί τον φυσικό σύμμαχο μιας κυβέρνησης η οποία θέλει να κινηθεί με εντιμότητα, με διαφάνεια και να αποκαλύψει πράγματα τα οποία πρέπει να αποκαλυφθούν. Ουδέποτε αισθάνθηκα την κ. Κοβέσι ως αντίπαλο».
Διαβάστε επίσης
Απάντηση της Αθήνας με αντι-Navtex στις έρευνες του «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο
Θεοδωρικάκος: Έρχεται άμεσα νομοσχέδιο για Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας των Καταναλωτών