ΣΑΒΒΑΤΟ 25.10.2025 00:34
MENU CLOSE

Υδρογονάνθρακες: Έπεσαν οι υπογραφές με Chevron και Helleniq Energy - Ξεκινούν έρευνες σε 4 θαλάσσια «οικόπεδα» νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου

24.10.2025 08:12

Απόφαση, με την οποία ορίζεται η κοινοπραξία Chevron – Helleniq Energy ως προτιμητέος επενδυτής για έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης και της Πελοποννήσου, υπέγραψε ο Σταύρος Παπασταύρου.

Η επιτροπή αξιολόγησης της ΕΔΕΥΕΠ ολοκλήρωσε την αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις με τον operator του σχήματος, τον πολυεθνικό κολοσσό Chevron και εισηγήθηκε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την κατακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού αναγορεύοντας ως «Επιλεγείς Αιτών» την κοινοπραξία «Chevron Greece Holdings – Helleniq Upstream».

Υπενθυμίζεται πως το παραπάνω επενδυτικό σχήμα ήταν το μόνο που συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό. Η Chevron εκδήλωσε το πρώτο δίμηνο του 2025 το ενδιαφέρον της για τα θαλάσσια blocks «Νότια της Πελοποννήσου», «Α2», «Νότια της Κρήτης I» και «Νότια της Κρήτης II».

Ως επόμενο βήμα προβλέπεται η αποστολή του φακέλου του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Κατόπιν θετικής εισήγησης θα ακολουθήσει η υπογραφή των Συμβάσεων Μίσθωσης από τις εταιρείες και την ΕΔΕΥΕΠ, η έγκρισή τους από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατόπιν η κύρωσή τους από τη βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Νοεμβρίου 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές – Ποιοι δικαιούχοι θα πάνε στα ATM τη Δευτέρα (video)

Οι συνταξιούχοι μπροστά σε νέα φορολογική υποχρέωση – Δηλώνουν τα αναδρομικά έως το τέλος του 2025

ΑΑΔΕ: «Λουκέτα» και πρόστιμα σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων για αγροτικές επιδοτήσεις στα Χανιά 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.10.2025 00:34
Exit mobile version