Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το δεύτερο δεκαήμερο του 2026 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, με την επίσημη πρεμιέρα να αναμένεται τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.
Οι εκπτώσεις αυτές, που είναι προαιρετικές για τα καταστήματα, θα διαρκέσουν έως τις 27 Φεβρουαρίου και οι επιχειρηματίες ελπίζουν να πάρουν μία μικρή οικονομική ανάσα.
Παραδοσιακά, η αγορά, ρούχων, υποδημάτων, εποχικών προϊόντων και ηλεκτρονικών προϊόντων, είναι πρώτα στη λίστα των καταναλωτών.
Φέτος, ο τζίρος του λιανεμπορίου αυξήθηκε κατά περίπου 5%, αύξηση που σε μεγάλο βαθμό είναι πληθωριστική, ενώ ο όγκος πωλήσεων κινήθηκε χαμηλότερα.
Μεγαλύτερες αντοχές εμφανίζουν τα σούπερ μάρκετ και τα υπερκαταστήματα, την ώρα που το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, με την αξία των διαδικτυακών αγορών να ξεπερνά τα 19 δισ. ευρώ. Ο συνολικός κύκλος εργασιών του λιανεμπορίου εκτιμάται ότι από τα 72 δισ. ευρώ πέρυσι θα φτάσει εφέτος τα 75 δισ. Ευρώ ως το τέλος του χρόνου.
Διαβάστε επίσης:
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.