Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η ακρίβεια και η διαφθορά αναδεικνύονται στα δύο πιο σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη νέα δημοσκόπηση της Alco (β’ μέρος) για τον Alpha.
Στην ερώτηση ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας σήμερα, η ακρίβεια συγκεντρώνει το 56% και η λειτουργία των θεσμών/ διαφθορά το 23%. Στην ερώτηση για το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα, η λειτουργία των θεσμών/ διαφθορά είναι στο 31% και η ακρίβεια στο 22%.

Αν αθροιστούν οι απαντήσεις, η ακρίβεια φτάνει στο 78%, δηλαδή σχεδόν 8 στους 10 τη θεωρούν ένα από τα δύο σημαντικότερα προβλήματα της χώρας. Ταυτόχρονα η λειτουργία των θεσμών/ διαφθορά φτάνει στο 54%.

Την ίδια ώρα, στη δημοσκόπηση καταγράφεται συντριπτική απογοήτευση με την κυβέρνηση, με το 57% να δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο, το 24% «λίγο» και το 18% «αρκετά/πολύ».

Το 80% των ερωτηθέντων- τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης πρόσβασης στα social media στα παιδιά κάτω των 15 ετών, ενώ μόλις το 10% είναι τάσσεται ενάντια.

Τέλος, το 20% δηλώνει ότι έχει αντιληφθεί στην οικογένεια ή τον περίγυρό του περιστατικά νεανικής βίας που έχουν επηρεαστεί από το διαδίκτυο. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 30% όταν η ίδια ερώτηση απευθύνεται στους 25-44 ετών.

Διαβάστε επίσης
Alco: Νέο κόμμα θα ψήφιζε το 41%, χάνει 1,1% το ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.