Την απαλλαγή του σκηνοθέτη Φιλίππου που κατηγορείται για βιασμό πρότεινε η εισαγγελέας - «Ασάφειες κλονίζουν τις κατηγορίες»
Να απαλλαγεί, λόγω αμφιβολιών, ο 43χρονος σκηνοθέτης, ηθοποιός και δάσκαλος υποκριτικής Λάμπρος Φιλίππου από τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δύο γυναικών, τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Αύγουστο του 2013, ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, με αφορμή το ελληνικό meToo, όταν ο κατηγορούμενος καταγγέλθηκε από γυναίκες για σεξουαλική βία.
«Οι ασάφειες και τα κενά κλονίζουν τις σε βάρος του κατηγορούμενου κατηγορίες, οι οποίες ουδέποτε κατά τη γνώμη μου στοιχειοθετήθηκαν για να οδηγήσουν το δικαστήριο σε καταδικαστική κρίση», επεσήμανε η εισαγγελέας.
Η εισαγγελική λειτουργός σημείωσε πως η δεύτερη καταγγέλουσα, αναφερόμενη σε σχέση που είχε με τον κατηγορούμενο, είπε ότι πίστευε πως «είχαν ζήσει κάτι ξεχωριστό», ενώ υπογράμμισε πως μετά τον καταγγελόμενο βιασμό έστελνε σειρά ερωτικών και φιλικών μηνυμάτων, τα οποία η ίδια απέδωσε στο πλαίσιο της χειραγωγούμενης σχέσης τους.
Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του πριν λίγες μέρες, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, με βολές κατά των γυναικών που τον κατήγγειλαν ότι στράφηκαν εναντίον του για τη δημοσιότητα: «‘Ηθελαν τη λάμψη και μου κατέστρεψαν τη ζωή».
Στο δικαστήριο βρέθηκε, μεταξύ πολλών άλλων, ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, η σύζυγος του οποίου ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.
Διαβάστε επίσης
Σκάνδαλο ΓΣΕΕ: Παραιτήθηκε η Στρατινάκη λόγω εμπλοκής του ονόματός της στην υπόθεση Παναγόπουλου
Predator: Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας