search
ΣΑΒΒΑΤΟ 21.03.2026 16:18
MENU CLOSE

Νέα καταγγελία για την οικογένεια Ρομά με την απάτη με τις χρυσές λίρες – «Θα σου στείλω τα δάχτυλα των παιδιών σου σε κουτάκι»

21.03.2026 12:48
astynomia_new
Φωτογραφία αρχείου

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της συμμορίας Ρομά που φέρεται να εμπλέκεται στην απάτη με τις «χρυσές λίρες», καθώς νέα καταγγελία που έγινε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΔΑΟΕ φέρνει στο φως ένα σκηνικό ωμής βίας και εκφοβισμού.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» στην καταγγελία που υπέβαλε επιχειρηματίας, ιδιοκτήτρια αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, περιγράφει πώς βρέθηκε αντιμέτωπη με ένοπλη απειλή από άτομο που, σύμφωνα με την ίδια, ανήκει στην ίδια οικογένεια Ρομά που απασχολεί τις Αρχές για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης με χρυσές λίρες.

Όπως κατήγγειλε, στις αρχές Ιουλίου του 2023, ο συγκεκριμένος άνδρας τής ζήτησε να αγοράσει δύο αυτοκίνητα, συνολικής αξίας 54.800 ευρώ, ένα Peugeot 2008 και ένα Peugeot 3008. Για να «κλείσει» τη συμφωνία, κατέβαλε προκαταβολή 4.000 ευρώ, λέγοντας ότι «με το που γυρίσω από τις δουλειές με τα πανηγύρια θα σου φέρω και τα υπόλοιπα».

Πράγματι, λίγες ημέρες αργότερα, εμφανίστηκε και εξόφλησε το ποσό σε δεσμίδες των 500 ευρώ. Τα οχήματα παραδόθηκαν κανονικά, με το ένα να το παραλαμβάνει η σύντροφός του. Η υπόθεση, ωστόσο, πήρε ανατροπή όταν όπως καταγγέλλεται επικοινώνησε μαζί της λίγα λεπτά μετά υποστηρίζοντας ότι στο Peugeot 3008 «άναψαν λαμπάκια», ζητώντας να συναντηθούν.

Το ραντεβού δόθηκε σε σημείο στο Περιστέρι, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Η επιχειρηματίας πήγε έχοντας μαζί της τα χρήματα, καθώς όπως σημειώνει δεν μπορούσε να τα αφήσει στο γραφείο της. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας έβγαλε όπλο και της ζήτησε να του επιστρέψει τα χρήματα, εκτοξεύοντας σοκαριστικές απειλές. «Μου είπε ότι αν δεν του δώσω τα χρήματα, θα μου στείλει τα δάχτυλα των παιδιών μου σε κουτάκι», καταγγέλλει η επιχειρηματίας.

Στην συνέντευξη που εξασφαλίσαμε, η επιχειρηματίας περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα έζησε και τις απειλές που δέχθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Γκαλερί Τσαγκαράκης: Κατάσχεση 190.000 ευρώ και σύλληψη υπαλλήλου – 7 μόνο γνήσια έργα ανάμεσα σε εκατοντάδες πλαστά

Βέροια: Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 7χρονος που τραυματίστηκε σε πάρκο – Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Γιώργος Τσαγκαράκης: Στον εισαγγελέα μετά την έφοδο στην γκαλερί του – Τι ερευνά το ελληνικό FBI

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21.03.2026 16:17