search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.09.2026 12:46
MENU CLOSE

Πολωνία: Προληπτικές επιχειρήσεις της Αεροπορίας λόγω Ουκρανίας

19.09.2026 11:53
tousk-12

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Η Πολωνία ξεκίνησε προληπτικές στρατιωτικές αεροπορικές επιχειρήσεις για την προστασία του εναέριου χώρου της το Σάββατο εν μέσω ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία, ανέφερε ο πολωνικός στρατός σε ανάρτηση στο X.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού των συστημάτων αεράμυνας και των συστημάτων ανίχνευσης και ραντάρ της χώρας.

Ρωσικές απειλές, «βλέπει» ο Τουσκ

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, επέμεινε ότι η χώρα του δεν θα παραδώσει κανένα έδαφος σε οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η δήλωσή του έρχεται λίγο μετά την προειδοποίηση ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει υβριδικές επιθέσεις με drones και πυραύλους σε ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Ο Τουσκ απαντούσε στον πρόεδρο Κάρολ Ναβρότσκι, ο οποίος έγραψε στο X την Πέμπτη: «Είμαστε ένα έθνος που μπορεί να χάσει εδάφη, αλλά ποτέ δεν θα χάσει την ψυχή του. Μπορεί να παραδώσει εδάφη, αλλά ποτέ δεν θα παραδώσει την πατρίδα του».

Διαβάστε επίσης

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία «απεριόριστης διάρκειας» με τη Δανία για τη Γροιλανδία – «Θα ξεκινήσουμε άμεσα μεγάλη στρατιωτική παρουσία στο νησί»

Αποκάλυψη CNN: Η AI έφερε ΗΠΑ και Κίνα μια ανάσα από σύγκρουση – Η λανθασμένη αναφορά, το κινεζικό πλοίο και τα …πυρηνικά

Πακιστάν: Στους 31 οι νεκροί από την επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κοχάτ – Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.09.2026 12:40