search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:09
MENU CLOSE

Μέρκελ: Εκταμίευση μόνο με την εκπλήρωση όρων της συμφωνίας

20.03.2015 01:59
Μέρκελ: Εκταμίευση μόνο με την εκπλήρωση όρων της συμφωνίας - Media

Την ανάγκη της εκπλήρωσης της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει δυνατότητα εκταμίευσης χρημάτων προς την Ελλάδα, επεσήαμνε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της μίνι συνόδου για την Ελλάδα.

Την ανάγκη της εκπλήρωσης της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει δυνατότητα εκταμίευσης χρημάτων προς την Ελλάδα, επεσήαμνε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της μίνι συνόδου για την Ελλάδα.

«Είχαμε μια ήρεμη και συλλογική συζήτηση», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

«Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης δεσμευτήκαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή του προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιδείξει πλήρη υπευθυνότητα ως προς τις μεταρρυθμίσεις», είπε η Καγκελάριος.

Η Μέρκελ γνωστοποίησε πως τις επόμενες μέρες η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει μια ολοκληρωμένη λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε πως οι πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των θεσμών θα διενεργούνται στις Βρυξέλλες.

«Δεν πρόκειται για έναν πρώτο κατάλογο, αλλά για μια ολοκληρωμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις», τόνισε η Μέρκελ, κάνοντας λόγο για προσωπική δέσμευση από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού να στείλει άμεσα τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά την εκταμίευση οικονομικής δόσης, η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει στη βάση της αξιολόγησης και θετικής αποτίμησης του προγράμματος.

Όπως είπε θα υπάρξει μια αξιολόγηση όλων αυτών στις Βρυξέλλες αλλά συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει και έλεγχος στην Αθήνα.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι την αποτίμηση θα κάνει το Eurogroup.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01