search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:51
MENU CLOSE

Έντονες διεργασίες στη ΝΔ: Συνάντηση Μεϊμαράκη – Καραμανλή

24.09.2015 05:28
Έντονες διεργασίες στη ΝΔ: Συνάντηση Μεϊμαράκη - Καραμανλή - Media

Στις 3:30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα θα έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον Κώστα Καραμανλή.

 

Στις 3:30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα θα έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον Κώστα Καραμανλή.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων με στόχο μέσα στον Νοέμβριο να πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το real.gr ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα με τον Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει την ενόχληση του για την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού, καθώς υποστηρίζει ότι την δεδομένη χρονική στιγμή θα έπρεπε το κόμμα να σταθεί συντεταγμένα απέναντι στα σκληρά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στην βουλή. 
Το αποτέλεσμα της συνάντησης θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αν τελικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος ή θα επιμείνει στην αρνητική στάση που έχει μέχρι σήμερα. 

Οι πιέσεις που ασκούνται από βουλευτές και στελέχη του κόμματος προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία είναι ασφυκτικές, μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών άρχισαν να συγκεντρώνουν και υπογραφές στήριξης με στόχο να μεταπείσουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος καθώς διαφωνεί με την εκλογική διαδικασία, η οποία δεν θα αλλάξει καθώς αυτή προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος. 

Όλα αναμένεται να κριθούν τα δύο επόμενα 24ωρα, καθώς αρκετά είναι εκείνα τα στελέχη που προέρχονται κυρίως από το καραμανλικό στρατόπεδο και εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης τελικά δεν θα επιμείνει στην αρχική του άποψη.

Η μέχρι στιγμής αναποφασιστικότητα του προσωρινού προέδρου του κόμματος φαίνεται πως έχει «φρενάρει» αρκετούς που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν το χρίσμα, όπως τους Μανώλη Κεφαλογιάννη, Νίκο Δένδια και Απόστολο Τζιτζικώστα. Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας περιμένουν να δουν τις πρώτες υποψηφιότητες που θα κατατεθούν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Ο μόνος σίγουρος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει αρχίσει ήδη τον προεκλογικό του αγώνα για τις εσωκομματικές εκλογές, με εμφανίσεις του στα ΜΜΕ καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη μέρα στην ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία και τάχθηκε υπέρ του ισχύοντος εκλογικού συστήματος που έχει αποφασίσει το συνέδριο του κόμματος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:40