search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:06
MENU CLOSE

Δύο νεκροί από αστυνομική επέμβαση σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί – Μία γυναίκα-καμικάζι ανατινάχτηκε (Photos-Video)

18.11.2015 05:22
Δύο νεκροί από αστυνομική επέμβαση σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί - Μία γυναίκα-καμικάζι ανατινάχτηκε (Photos-Video) - Media

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί, για τη σύλληψη του “εγκεφάλου” των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα. Δύο νεκροί, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που ανατινάχτηκε με τα εκρηκτικά που ήταν ζωσμένη.

 

Επτά ώρες μετά την έναρξή της, η μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση έλαβε τέλος στην πόλη του Σεν Ντενί, βόρεια του Παρισιού.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δύο άνθρωποι και ένας αστυνομικός σκύλος, το 7χρονο θηλυκό λυκόσκυλο που ονομαζόταν Diesel και έπεσε νεκρό από πυρά στο εσωτερικό του κτιρίου όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος. παράλληλα έγιναν επτά συλλήψεις, αλλά καμία διευκρίνιση δεν έχει γίνει προς το παρόν σχετικά με την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας είχε στόχο τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.

Νωρίτερα αστυνομικές πηγές είχαν δηλώσει ότι δύο ύποπτοι που βρίσκονταν οχυρωμένοι μέσα στο διαμέρισμα που έχει περικυκλωθεί από τις ειδικές δυνάμεις είναι νεκροί και είχαν διευκρινίσει ότι μεταξύ τους είναι μια γυναίκα που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Επίσης είχαν σημειώσει ότι ένας τρίτος ύποπτος εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα.

Οι νεκροί δεν έχουν αναγνωρισθεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι. Ωστόσο, όπως αναφέρει δικαστική πηγή, ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ και στόχος της επιχείρησης δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί.

 

 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του L’ Express, αστυνομική πηγή αναφέρει πως μία περαστική τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, αλλά δεν σκοτώθηκε. 

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό πολίτη.

Οι τοπικές αρχές είχαν ανακοινώσει το πρωί ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στο κέντρο του Σεν Ντενί, λόγω της μεγάλης αυτής επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής.

Ζητήθηκε “από τον πληθυσμό να αποφεύγει πάση θυσία την ζώνη του κέντρου της πόλης”, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Επίσης διακόπηκε η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί λόγω της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με την διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP.

Ένας ύποπτος για την οργάνωση των δολοφονικών επιθέσεων στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, είναι ο στόχος της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές της χώρας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, θεωρείται ότι ήταν ένα από τα άτομα που βρίσκονται κλεισμένα σε διαμέρισμα στο βόρειο Παρίσι, κοντά στο στάδιο που έγιναν οι επιθέσεις την Παρασκευή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58