search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:04
MENU CLOSE

Ισχυρή έκρηξη στην …καρδιά της Κωνσταντινούπολης (Photos-Video)

19.03.2016 09:35
Ισχυρή έκρηξη στην ...καρδιά  της Κωνσταντινούπολης (Photos-Video) - Media

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίσθηκαν σε επίθεση καμικάζι στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το CNN Turk.

 

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίσθηκαν σε επίθεση καμικάζι στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμη ένας άνθρωπος. 

Από τους 36 τραυματίες, οι επτά δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.

Δώδεκα από τους τραυματίες είναι ξένοι υπήκοοι. 

Η έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στον κεντρικότερο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ (την αντίστοιχη Ερμού), στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται φέτος στην Τουρκία, με στόχο τμήμα του μεγάλου εμπορικού πεζόδρομου της Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Στον πεζόδρομο αυτό, βρίσκονται καταστήματα με εμπορικά brands παγκοσμίου φήμης, αλλά και ξένες διπλωματικές αποστολές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.

Ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση που έγινε νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. “Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια και δειλή ενέργεια, που στοίχισε τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα προς την Τουρκία,” τόνισε ο Ζαν-Μαρκ Ερό.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό, ότι τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της σημερινής βομβιστικής δείχνουν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό, δηλώνει υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, σε πιο πολυσύχναστη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ενώ εκείνος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από το φόβο του, δηλώνει υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή.

Οι τουρκικές αρχές «βλέπουν» το PKK πίσω από την επίθεση

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. 

 

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Ρόιτερς πως βλέπει ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από την περιοχή, ενώ εικόνες στην τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας. 

Η έκρηξη σημειώνεται λίγα 24ωρα από το μακελειό στην Άγκυρα με παγιδευμένο Ι.Χ. με 37 νεκρούς.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58