search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:32
MENU CLOSE

Μέρκελ: Μεταναστευτικές συμφωνίες αλά Τουρκία και με τις χώρες της Β. Αφρικής

23.08.2016 13:39
Μέρκελ: Μεταναστευτικές συμφωνίες αλά Τουρκία και με τις χώρες της Β. Αφρικής  - Media

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει από την ΕΕ να συνάψει με τις βορειοαφρικανικές χώρες συμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών παρόμοιες με την – υπό κατάρρευση – συμφωνία που συνήφθη με την Τουρκία.

“Θα πρέπει να συνάψουμε παρόμοιες συμφωνίες με χώρες στη Βόρεια Αφρική, για να ελέγχουμε καλύτερα τις μεταναστευτικές οδούς στο κέντρο της Μεσογείου”, δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος στις Passauer Neue Presse και Ruhr Nachrichten.

“Τέτοιες συμφωνίες είναι επίσης προς το συμφέρον των ανθρώπων που διαφεύγουν”, τονίζει η Μέρκελ χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά τις χώρες που εννοεί, την ώρα που η Λιβύη, βυθισμένη στην αστάθεια από το 2011, έχει γίνει κεντρικό σημείο δράσης των διακινητών μεταναστών που έχουν στόχο τις ευρωπαϊκές ακτές.

Η Μέρκελ υπερασπίσθηκε άλλη μια φορά αυτή τη συμφωνία με την Τουρκία και ζήτησε “να εργασθούν όλοι μαζί” για να παραμείνει σε ισχύ, παρά τις τουρκο-ευρωπαϊκές εντάσεις και την εμπλοκή όσον αφορά την εξαίρεση των τούρκων πολιτών από το καθεστώς των θεωρήσεων εισόδου.

Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή της για τη βραδύτητα των Ευρωπαίων να κατανείμουν τους 45.000 μετανάστες που έχουν αποκλειστεί στα ελληνομακεδονικά, όπως τα χαρακτήρισε, σύνορα, από τους οποίους μόνο 3.000 έχουν γίνει δεκτοί από άλλα κράτη μέλη.

Ερωτηθείσα σχετικά με την ιστορική απόφαση, τη νύκτα της 4ης προς την 5η Σεπτεμβρίου 2015, να αφήσει να μπουν στη Γερμανία δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που ήταν αποκλεισμένοι στην Ουγγαρία, η καγκελάριος διατύπωσε την εκτίμηση πως η απόφαση αυτή “ήταν επιβεβλημένη” και “ήταν σωστή”.

“Ήταν ανθρωπιστικό καθήκον μας να τους βοηθήσουμε και να αναλάβουμε τη φροντίδα τους”, δήλωσε υπογραμμίζοντας την πεποίθησή της πως θα επιτευχθεί η ένταξη των 1,1 εκατομμυρίου ανθρώπων που έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία: “Παραμένω πεπεισμένη πως θα τα καταφέρουμε”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:32