search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: O κ. Μητσοτάκης θέλει να επιστρέψει τη χώρα στα πιο μαύρα χρόνια

18.09.2016 08:12
Νέος θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά - Κατέκτησε το Open 13 της Μασσαλίας - Media

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. 

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. 

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία ενώπιον των στελεχών του κόμματός του, «απάντησε» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με όσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, το βράδυ του Σαββάτου, στη ΔΕΘ. 

Τον ευχαρίστησε μάλιστα θερμά, για όσα είπε στην ομιλία του, επειδή «θύμισε την καταστροφική 5ετία». «Είναι καλό να κάνει τέτοιες ομιλίες ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το τετράπτυχό του είναι «περικοπές, απολύσεις, ξεπούλημα και απορρύθμιση».  

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «όργιο προσωπικών επιθέσεων και συκοφαντίας». «Τα δικά μας πρόσωπα δεν του αρέσουν γιατί είναι καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής», είπε. 

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν θα δώσει υποσχέσεις και έκανε το αντίθετο. «Εξήγγειλε πράγματα που δεν γίνονται αλλά εξήγγειλε και πράγματα επικίνδυνα. Η ΝΔ ψεύτες μας ανεβάζει, ψεύτες μας κατεβάζει». 
Μάλιστα αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ, που -όπως επισήμανε- είναι «έμπνευση του κ. Σαμαρά». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σκοπεύει να κόψει κάθε ρευστότητα στους μικρούς αγρότες» και αναφέρθηκε στην «εμμονή του με την ΕΡΤ». Θέλει «να απολυθούν εργαζόμενοι, προς όφελος των καναλαρχών στους οποίους θα επιστρέψει τα 250 για να αλωνίζουν». «Θέλει να κόψει ό,τι μπορεί και να επιστρέψει στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες», πρόσθεσε.

«Θέλει να επιστρέψει τη χώρα στα πιο μαύρα χρόνια», πρόσθεσε και επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν «βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την προστασία των εργασιακών σχέσεων». 
«Είναι κοινωνική αναγκαιτότητα να μην επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα μας πέντε χρόνια πίσω στη μνημονιακή πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις τηλεοπτικές άδειες, χαρακτηρίζοντας τον διαγωνισμό «μία από τις μεγαλύτερες τομές στη μεταπολίτευση» που «καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε». «Τα 246 εκατ. αποτέλεσαν την ταφόπλακα των επιχειρηματιών διαπλοκής», είπε.  «Μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τις άδειες που θα βγει από τις τσέπες τους θα πάει στην ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε. 

Και ξεκαθάρισε: «Για να τελειώνουμε με την κοροϊδία: Κανένας δεν είναι φίλος μας, αν κάποιος από τους υπερθεματιστές δεν έχει την ικανότητα να πληρώσει θα εκπέσει. Δεν θα επιτρέψουμε όμως να μας κουνάνε το δάχτυλο». 

Μεταξύ άλλων, έστειλε μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες: «Συγκρουόμαστε με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που ξεζούμιζε την κοινωνία». 

Έκλεισε την ομιλία του με τη φράση: Θα τα καταφέρουμε!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:39