search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:06
MENU CLOSE

Ρέμος στην Hurriyet: Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ

22.09.2016 05:41
Ρέμος στην  Hurriyet: Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ   - Media

Συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet έδωσε πριν από λίγες μέρες ο γνωστός Έλληνας τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος.  Στην συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην τουρκόφωνη έκδοση τις εφημερίδας ο γνωστός καλλιτέχνης μιλάει μεταξύ άλλων για την καταγωγή του από το Αϊβαλί, τον Κεμάλ Ατατούρκ και την καταγωγή του από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης καθώς και για τις κινησεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για την ανάδειξη του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ από τον δήμο.

Κεμάλ Ατατούρκ

«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Ξέρετε το σπίτι του Ατατουρκ στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε πολύ περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Ρέμος.

Για το σπίτι του Κεμάλ και τον Γιάννη Μπουτάρη

«Ο δήμαρχος είναι επιχειρηματίας, βλέπει μπροστά και αγαπά πραγματικά την πόλη . Κατανοεί πως το μνημείο [το σπίτι] δεν είναι σημαντικό μόνο για τους Τούρκους, αλλά και για εμάς»

Για τις τουρκικές του ρίζες

«Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ. Εγώ ήρθα για πρώτη φορά στην Τουρκία με τους σεισμούς του ’99. Έκτοτε έρχομαι κάθε χρόνο».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:02