search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:15
MENU CLOSE

Η Βρετανία δεν έχει σχέδιο για το Brexit – Περισσότερα από 500 τα σενάρια

15.11.2016 08:45
Brexit: Υπέρ μιας Τελωνειακής Ένωσης με την ΕΕ οι Εργατικοί - Media

 

Η Βρετανία δεν έχει συνολικό σχέδιο για το Brexit και μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία στη στρατηγική αποχώρησης από την ΕΕ εξαιτίας του διχασμού στην κυβέρνηση της Μέι, σύμφωνα με διαρροή ενημερωτικού εγγράφου στο BBC και τους Times.

Σύμφωνα με τη διαρροή του εγγράφου που προετοιμάστηκε από σύμβουλο της κυβέρνησης, τα αρμόδια τμήματα εργάζονται πάνω σε περισσότερα από 500 σενάρια και μπορεί να χρειαστούν προσλήψεις τουλάχιστον 30.000 δημόσιων υπαλλήλων.

Το γραφείο της πρωθυπουργού είπε ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη ενός τέτοιου εγγράφου. «Αυτό δεν είναι ένα κυβερνητικό έγγραφο και δεν αναγνωρίζουμε τους ισχυρισμούς του. Εστιάζουμε στο να προετοιμαστούμε σωστά για το Brexit και να είναι επιτυχημένο» αναφέρει η κυβέρνηση.

Με τίτλο επικαιροποίηση του Brexit, και με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου το ενημερωτικό έγγραφο, ασκεί κριτική στην Μέι και την τάση της να λαμβάνει αποφάσεις ώστε να χειριστεί το θέμα μόνη της και αναφέρει ότι δεν υπάρχει κοινή στρατηγική εξαιτίας τον διαφορών με τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Εμπορίου Λίαμ Φοξ από τη μία  και τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Κρεγκ Κλαρκ από την άλλη.

Το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι οι επιχειρηματίες της χώρας είναι έτοιμοι να βάλουν το πιστόλι στο κεφάλι της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλίσουν εγγυήσεις, όπως η Nissan, ότι δεν θα υποφέρουν από το Brexit.

Η Μέι μπορεί να έχει πει ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 το Μάρτιο του 2017 αλλά δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το σχέδιό της και τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:15