search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:33
MENU CLOSE

Άγριος καβγάς ανάμεσα σε Πολάκη και Γεωργιάδη στη βουλή – Το «σκυλί του Σόιμπλε», τα «γαϊδούρια» και οι «κότες λειράτες» (Video)

15.12.2016 12:49
3993914.jpg

 

“Σκοτώθηκαν” ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ορίων. “Πώς κομάσαι τα βράδια που άφησες τόσους ανθρώπους ανασφάλιστους; Κότες λειράτες” φώναξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να τον αποκαλεί “θρασύδειλο, απατεώνα και γαϊδούρι”… 

Με βαριές εκφράσεις, εκατέρωθεν προσωπικές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και ο βουλευτής της ΝΔ έστησαν στην Ολομέλεια έναν απίστευτο καυγά ενώ στο επεισόδιο πήρε μέρος και ο εισηγητής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς με τον προεδρεύοντα, εκείνη την στγμή, της συνεδρίασης Τάσο Κουράκη να αδυνατεί να επιβάλει την τάξη στην αίθουσα. 

Η ατμόσφαιρα στην Ολομέλεια ηλεκτρίστηκε επικίνδυνα με την ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη. “Πριν το δημοψήφισμα αυτός ο Κρητίκαρος έλεγε στο twitter ότι τα όχι είναι για τους λεβέντες και τα ναι για τις κότες. Να δούμε τώρα που ο Τσίπρας θα κάνει τούμπα τι θα λέτε” είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας πως “θα παραιτηθείτε ή θα κρατήσετε τη θέση σας στο υπουργείο σαν κότα λειράτη. Τους Κρητικούς εγώ τους είχα για λεβέντες και όχι για κότες λειράτες”. 

Τα όσα υποστήριξε ο Άδωνης Γεωργιάδης έφεραν την… έκρηξη στην Ολομέλεια με τον Παύλο Πολάκη να ζητά τον λόγο προκειμένου να απαντήσει. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις “μεταγραφές” πολιτικών κομμάτων που έχει κάνει ο Άδωνης Γεωργιάδης, σημείωσε ότι κάποτε ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ έβριζε τον Καραμανλή και τον Σαμαρά και πως τελικά έφτασε στην “γαλάζια” παράταξη μετά τις ερωτήσεις που έκανε στη Βουλή για τα γερμανικά υποβρύχια κάνοντας λόγο για “ανταμοιβή υπηρεσιών”. 

Ανεβάζοντας… “στροφές” ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στον ¨Αδωνη Γεωργιάδη λέγοντας πως “εμείς δεν προσκυνήσαμε, δεν γλύψαμε σε αυτή την ζωή, εσύ που έγινες μνημονιακότερος των μνημονίων και έγινες το ποιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε” χαρακτηρίζοντας “μέγα ψεύτη” τον βουλευτή της ΝΔ. Τον ρώτησε μάλιστα “γαλλικά ξέρεις;” και του ανέφερε την δήλωση Μοσκοβισί σχετικά με την διαφωνία των εταίρων για την διανομή πλεονάσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Κατόπιν ο Πάυλος Πολάκης αναφέρθηκε στην θητεία του Άδωνη Γεωργιάδη στο υππυργείο Υγείας λέγοντας του “κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια; Εγώ κοιμάμαι πολύ ήσυχος τα βράδια γιατί δεν με βαστά κανένας. Εσένα όμως και την γυναίκα σου σε βαστούν επειδή μοιράζατε ραβασάκια για διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ”. Και κλείνοντας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θυμήθηκε την καταγωγή του λέγοντας μια κρητική μαντινάδα: “Άλλοι παππάδες ήρθανε και άλλα χαρτιά βαστούνε”. 

Φανερα εκνευρισμένος ο Άδωνης Γεωργιάδης χαρακτήρισε “γαϊδούρι, “απατεώνα” και “αρχιψεύταρο” τον Πάυλο Πολάκη ζητώντας του να καταθέσει τα ραβασάκια γιατί αλλιώς θα του κάνει μήνυση. “Δεν θα κρύβεσαι πίσω από την ασυλία γαϊδούρι και δεν θα πιάνεις το όνομα της γυναίκας μου στο στόμα σου” φώναζε εκτός εαυτού ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Ο Παύλος Πολάκης του απάντησε πως επί της θητείας του στο υπουργείο Υγείας ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε άμισθη συνεργάτη η οποία χωρίς κανένα προσόν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να λάβει κανένα μηνιάτικο. 

Στον άγριο καυγά πήρε μέρος ο εισηγητής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς ο οποίος θύμισε ότι και αυτός έχει καταθέσει μήνυση στον Πάυλο Πολάκη, φωνάζοντας μάλιστα να αρθεί η η βουλευτική ασυλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκειμένου να τον στείλει φυλακή. 

Μάταια εκείνη την ώρα ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη στην Ολομέλεια. Τον άγριο τσακωμό μάλιστα παρακολουθούσαν μαθητές από το 1ο γυμνάσιο Καλαμάτας ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής εμφανώς σε δύσκολη θέση χαρακτήρισε τις σκηνές που διαδραματίζονταν ως… “παρένθεση”! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58