search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:58
MENU CLOSE

Αιχμές Ερντογάν στους Ευρωπαίους για την απόφαση του Άρειου Πάγου – «Άσκησαν πιέσεις στη διαδικασία»

27.01.2017 10:10
Φουλ επίθεση από Ερντογάν κατά του Ισλαμικού Κράτους  - Media

 

«Όταν μίλησα με την Ελλάδα για την απόδραση των 8 στρατιωτικών που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλεν, λίγο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα, μου είπαν ότι οι αξιωματικοί θα επιστρέψουν στην Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του μετά την επιστροφή του στη χώρα από την περιοδεία του στην Αφρική.

«Το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμα κι αν είπαν ότι θα τηρήσουν «καθεστώς παρατηρητή» στην διαδικασία αυτή,  δεν το έκαναν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βλάψει αυτόν το λαό. Αλλά εμείς τον «λογαριασμό» μας θα τον δώσουμε στο έθνος μας και στον Αλλάχ, δεν έχουμε καμία εξουσία να αναφέρουμε αυτό το ζήτημα σε κάποια αρχή. Η Ελλάδα, όμως, εξακολουθεί να μην μας έχει δώσει του 8 στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην χώρα μετά το πραξικόπημα. Τους κάλεσα [τους Έλληνες] το πρώτο βράδυ μετά την φυγή των 8 από την Τουρκία και με διαβεβαίωσαν πως μέσα σε 15 με 20 μέρες το θέμα θα είχε λυθεί » ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 Μέσα από την ομιλία του ο Ερντογάν άφησε ξεκάθαρες αιχμές για την στάση των Ευρωπαίων αναφορικά με το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών, θεωρώντας πως η «πίεση» που άσκησαν στην Ελλάδα για το ζήτημα αυτό, ήταν τελικά ο λόγος για τον οποίο ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδώσει τους αξιωματικούς. Μια θέση που μετέδιδαν από το χθες και ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.  

« Έχουν γίνει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, οι δράστες θα πρέπει να κριθούν εδώ. Και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία έκδοσης πάντα «αλλοιώνουν» την εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ των χωρών», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:58