search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:20
MENU CLOSE

Υπόθεση Χέντερσον: Καταπέλτης η εισαγγελέας – Δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και στους 8 για τον Αμερικανό

09.07.2017 07:47
Αδαμαντία Οικονόμου: Ποια είναι η εισαγγελέας που πρότεινε αθώωση και αναστολές για τους χρυσαυγίτες - Media

 

Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της άσκησης ποινικής δίωξης στους συνολικά οκτώ συλληφθέντες για το ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού στο Λαγανά.

Η Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, απευθύνοντας σε όλους την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν πίσω στα κρατητήρια όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης, όταν θα οδηγηθούν στον Ανακριτή για να απολογηθούν.

Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο ο δικηγόρος του 34χρονου Έλληνα δήλωσε, σύμφωνα με το imerazante.gr: «Ο πελάτης μου δηλώνει συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ».  Παραδέχεται ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νημα της ζωής».

Σοκ από το ιατροδικαστικό πόρισμα

Στο μεταξύ σοκ προκαλεί το ιατροδικαστικό πόρισμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το θύμα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.

Μάλιστα, όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα, φαίνεται ότι το θύμα δεν πρόλαβε καν να αντισταθεί, καθώς τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν, πριν προλάβει να αμυνθεί.

Εξίσου ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τα βίντεο, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, που δείχνει κάποιους από τους δράστες να χτυπούν τον Χέντερσον ακόμη και τη στιγμή που έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Για μια σέλφι; 

Τα στελέχη της Ασφάλειας Ζακύνθου εξέτασαν με μεγάλη προσοχή το βιντεοληπτικό υλικό από το μπαρ στο οποίο διασκέδαζε ο νεαρός από το Τέξας, προκειμένου να διαπιστώσουν τι προηγήθηκε της συμπλοκής. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον και η παρέα του έβγαζαν μία σέλφι με σερβιτόρα του μπαρ, η οποία είναι σερβικής καταγωγής.

Τότε ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας, Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο, πλησιάζει την παρέα και αρχίζει να λογομαχεί με τον 22χρονο. Κάποια στιγμή τον χαστουκίζει και ο Αμερικανός τού απαντά με μία γροθιά.

Διαφορετική εκδοχή για την αφορμή που οδήγησε στο έγκλημα παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα ξεκίνησαν, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, όταν ένας Σέρβος σηκώθηκε από το τραπέζι του και έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας, με αποτέλεσμα να πεταχτούν τα γυαλιά στο τραπέζι που καθόταν ο 22χρονος. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59