search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:33
MENU CLOSE

Κεντροαριστερά: Η δίνη και η οδύνη των διαδικαστικών…

25.09.2017 08:36
«Βόμβα» στην κεντροαριστερά: Καταγγελίες για τυπωμένα και σταυρωμένα ψηφοδέλτια - Media
 
Με μια…κυριακάτικη  επιστολή γεμάτη αιχμές για πράξεις και παραλείψεις της Επιτροπής Δεοντολογίας υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων προκειμένου να μην εκτραχυνθεί η διαδικασία σε μια ατέρμονη συζήτηση γύρω από τα διαδικαστικά και τελικά καταντήσει παρωδία.
 
Στην επιστολή της δείχνει να δυσφορεί από το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκαν οι απαντήσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας αλλά και οι Επιστολές Αλιβιζάτου, συστήνει να τελειώσουν  το γρηγορότερο δυνατό η συζήτηση για τα διαδικαστικά με την επιλογή μιας εταιρίας πληροφορικής που μπορεί να αναπτύξει δίκτυο, αφού οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν ανταποκρίθηκαν, να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα.
 
«Πολιτικά η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους. Δεν επιτρέπει την αφοσίωση του συνόλου των δυνάμεων του χώρου στην αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων που βασανίζουν τη χώρα» επισημαίνει στην επιστολή της.  
 
H Γεννηματά μπορεί να φαίνεται ότι πιέζει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου, αλλά φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αν τεχνοκρατικά θεσμοθετεί η αναγκαιότητα για μια αναβολή της διαδικασίας μερικών εβδομάδων. Πάντως στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι αρχές Δεκεμβρίου θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει ολοκληρωθεί η εκλογή και να μην κινδυνέψει με διασυρμό η διαδικασία αρνούμενοι να συζητήσουν ενδεχόμενο εκλογής στις 4 Φεβρουαρίου, όπως πρότεινε η Vodafone. 
 
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Γεννηματά αρνείται συνάντηση των 10 υποψηφίων με τον Αλiβιζάτο, όπως ο ίδιος πρότεινε την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι οι υποψήφιοι δεν είναι όργανο, έχουν εκπροσώπους τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία έχει νομιμοποιηθεί πλήρως προκειμένου να διεξάγει τις εκλογές από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο.
 
Η Γεννηματά, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες της, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει μια τέτοια κίνηση, αφού στη διαδικασία εκλογής δεν υπάρχει εκπρόσωπος από τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ και τις Κινήσεις Πολιτών, ενώ οι Στ. Θεοδωράκης, Γ. Καμίνης, Γ. Μανιάτης., Γ. Ραγκούσης, Ν. Ανδρουλάκης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσαν ότι αν υπάρξει συνάντηση υπό τον κ. Αλιβιζάτο θα λάβουν μέρος.
 
Βέβαια δεν αποκλείεται μετά την άρνηση της κυρίας Γεννηματά, να υπάρξουν κατά μόνας επαφές με τους υποψηφίους ή όλα να γίνουν μέσω των εκπροσώπων τους στην Επιτροπή, στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι από όλες τις κινήσεις και τους φορείς της Κεντροαριστεράς που μετέχουν στο νέο εγχείρημα. O Αλιβιζάτος πρότεινε να συναντηθούν κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα, αλλά η άρνηση της Γεννηματά δημιουργεί νέα δεδομένα, παρότι ως τώρα δεν υπήρξαν αντιδράσεις. 
 
Τέλος η Γεννηματά κόβει κάθε συζήτηση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τη στιγμή που καμία εταιρία δεν διασφαλίζει το αδιάβλητο της εκλογής. Ζητά δε την “άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών και πρωτοβουλιών και να διερευνηθούν οι πρόσφορες και αναγκαίες λύσεις. Αυτό είναι, άλλωστε, το αντικείμενο της Επιτροπής¨, όπως επισημαίνει στην επιστολή της. 
 
Οι άλλοι υποψήφιοι έτσι κι αλλιώς θέτουν θέμα διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας εκλογής και επισημαίνουν ότι πρέπει οπωσδήποτε όλα τα εκλογικά τμήματα να είναι ηλεκτρονική διασυνδεδεμένα, προκειμένου να διαγράφεται από τα μητρώα του υπουργείου Εσωτερικών, όποιος ψηφίζει ώστε να μην μπορεί να ξαναψηφίσει.
 
Μάλιστα κάποιοι απειλούν με αποχωρήσεις αν δεν δεν υπάρξει αυτή η μίνιμουμ διασφάλιση, ενώ ένα άλλο ζήτημα είναι το οικονομικό κόστους, αφού με δεδομένη την απόφαση της αυτοχρηματοδότησης της διαδικασίας, το κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 500 χιλιάδες ευρώ και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη της η Επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη προκειμένου να λάβει και σοβαρές αποφάσεις για το πως προχωρά η διαδικασία. 
 
Πάντως παρά τα ζητήματα όλοι επιχειρούν να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους και μοιάζει να ενστερνίζονται τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι είναι εύλογο να υπάρχουν “οδύνες” στη γέννηση ενός νέου φορέα… 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:31