search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σημάδια πανικού στην Ιταλία – Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ (Video/Photos)

24.02.2020 10:25
Κορωνοϊός: Σημάδια πανικού στην Ιταλία - Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ (Video/Photos) - Media

 

Πέμπτος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ένας άνδρας 85 ετών υπέκυψε σήμερα το πρωί στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας.

Οι γιατροί έκαναν γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν βεβαρημένη.

Και οι τέσσερις νεκροί απο τον κοροναϊό στην Ιταλία ήταν ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, τονίζουν οι ιταλικές αρχές.

Αργότερα αναμένεται νέα ενημέρωση από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που είναι σε διαρκή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα σούπερ μάρκετ του Μιλάνου, που αποτυπώνουν τον πανικό που έχει δημιουργηθεί στη γειτονική χώρα από τα κρούσματα κοροναϊού.

Οι πολίτες έχουν «αδειάσει» κυριολεκτικά από τρόφιμα πολλά από τα σούπερ μάρκετ. 

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ζήτησε από τους πολίτες να μην καταληφθούν από πανικό και να ακολουθούν τις οδηγίες των κέντρων.

Δείτε βίντεο με τα άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ της Ιταλίας:

Μέλος ΠΟΥ: Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα

«Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα», δήλωσε ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών.

«Η Ιταλία πληρώνει το ότι δεν έβαλε αμέσως σε καραντίνα όλους όσοι έφτασαν από την Κίνα», συμπλήρωσε ο Ριτσιάρντι. Θεωρεί ότι το μέτρο απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από τις κινεζικές πόλεις δεν μπορούσε να περιορίσει από μόνο του τη διάδοση του κοροναϊού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από σήμερα τίθεται σε ισχύ στην Ιταλία η αναστολή των σχολικών εκδρομών εντός και εκτός της χώρας. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε πριν από δυο ημέρες.

 

Οι αρχές της Γαλλίας απέκλεισαν στην Λιόν λεωφορείο προερχόμενο από την Ιταλία

Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν στον σταθμό λεωφορείων της Περάς στην Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, ένα λεωφορείο που προερχόταν από το Μιλάνο, λόγω υποψίας για την παρουσία κρούσματος του νέου κοροναϊού μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Η αστυνομία επιφορτίστηκε με την δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο, οι επιβαίνοντες στο οποίο τέθηκαν σε περιορισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης LyonMag, ένας από τους οδηγούς του λεωφορείου, ιταλικής υπηκοότητας, παρουσίασε ισχυρό βήχα και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Πρόκειται για λεωφορείο της εταιρείας Flixbus, το οποίο αναχώρησε από το Μιλάνο και έκανε στάση στο Τορίνο και την Γκρενόμπλ προτού φτάσει στην Λιόν, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:26