search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:13
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για το θέμα εκκλησίας – κορωνοϊού: Τα θρησκευτικά καθήκοντα να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα

11.03.2020 18:19
Μητσοτάκης για το θέμα εκκλησίας - κορωνοϊού: Τα θρησκευτικά καθήκοντα να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα - Media

 

Για ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον δημόσιο διάλογο, έκανε λόγο στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα εκκλησίας – κορωνοϊού. «Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο. Ως Πρωθυπουργός, όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω» μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον «πλησίον» στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία. Γι’ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη. Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα. Ξέρω ότι η πίστη αρχίζει, συχνά, εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της Ιεράς Συνόδου, με «επιθετικές» ατάκες που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις, όπως όταν είπε ότι απαγορεύει να μιλούν γι’ αυτό το θέμα οι «άπιστοι» και κυρίως οι «άπιστοι Συριζαίοι».

Θέση, ωστόσο, υπέρ των επιστημόνων για το θέμα της θείας κοινωνίας πήρε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέτα Γιαννάκου. Μιλώντας στο Kontra, ζήτησε από την πολιτεία (εμμέσως και από τον πρωθυπουργό) να ξεκαθαρίσει το ζήτημα παίρνοντας θέση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:04