search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:48
MENU CLOSE

Γαλλία και Γερμανία σε Άγκυρα: Μία εβδομάδα διορία για αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

15.10.2020 12:03
Γαλλία και Γερμανία σε Άγκυρα: Μία εβδομάδα διορία για αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο - Media

 

Διορία μιας εβδομάδας στην Τουρκία , δίνουν Βερολίνο και Παρίσι στην Άγκυρα, ώστε να αποκλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Παρά τα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, που είχε στόχο να πείσει την Τουρκία να σταματήσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο σε αμφισβητούμενα ύδατα, η Άγκυρα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκινάει και πάλι τις έρευνες.

Η τουρκική κυβέρνηση έβγαλε απέσυρε το ερευνητικό σκάφος λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής και το έβγαλε ξανά στη θάλασσα την περασμένη Δευτέρα.

«Μας είναι προφανές ότι η Τουρκία επιμένει σε προκλητικές ενέργειες που είναι απαράδεκτες» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Γερμανό και τον Πολωνό ομόλογό του. Προσέθεσε, δε, ότι το «μπαλάκι» είναι τώρα στο γήπεδο της Άγκυρας, αλλά η ΕΕ είναι έτοιμη να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στον διάλογο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση της Τουρκίας για επανέναρξη των ερευνών, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Άγκυρας, είπε ότι η ΕΕ θα περιμένει μία εβδομάδα, προτού αποφασίσει πώς θα αντιδράσει.

«Είναι η δεύτερη φορά που οι αναμενόμενες συνομιλίες δεν πραγματοποιούνται και δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί αυτό ακριβώε» είπε. «Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν υπάρχει πρόοδος σε μία εβδομάδα και τότε θα αποφασίσουμε ποια στάση οφείλει να υιοθετήσει η ΕΕ».

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ άσκησε επίσης κριτική στον ρόλο της Τουρκίας στη σύγκρουση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:47