search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:57
MENU CLOSE

Κατατέθηκε μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη για αποπλάνηση και βιασμό 15χρονου

08.02.2021 13:44
Ραγδαίες εξελίξεις: Κατάθεση από μάρτυρα «κλειδί» σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη - Media

 

Η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ανοίγοντας το δρόμο για την ποινική διερεύνηση των καταγγελιών για το θέμα αυτό.

Ο μηνυτής, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο και που φέρεται να μην είναι το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από καταξιωμένο πρόσωπο στον καλλιτεχνικό χώρο. 

Σύμφωνα με το δικόγραφο που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, οι πράξεις που αποδίδει στον καλλιτέχνη, διαπράχθηκαν σε βάρος του πριν περίπου 15 χρόνια και ενώ ο ίδιος ήταν 15 ετών και αφορούν σοβαρότατα αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η προσφυγή είναι η πρώτη που λαμβάνει η Εισαγγελία σε σχέση με τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από καλλιτέχνες σε βάρος συναδέλφων τους για σωρεία πράξεων εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Μετά την υποβολή της μήνυσης φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμο επίσημης έρευνας από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν έμφυλη βία και παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτο μέλημα του εισαγγελικού λειτουργού που θα χειριστεί την μήνυση είναι να διαπιστώσει αν τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν ή όχι παραγραφεί.

O μηνυτής φέραται να μην είναι το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίησή του στα 19 του χρόνια και που ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:57