search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:19
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση θα ευθύνεται για τις διαδηλώσεις αν δεν παγώσει το νομοσχέδιο

09.02.2021 11:00
Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση θα ευθύνεται για τις διαδηλώσεις αν δεν παγώσει το νομοσχέδιο  - Media

 

Με ισχυρό το ενδεχόμενο να φουντώσει κι άλλο καυγάς για το ποιος υπονομεύει τα υγειονομικά μέτρα αποστασιοποίησης με αφορμή τις αυριανές διαδηλώσεις κατά του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προλάβει την κυβέρνηση που χρεώνει τις διαδηλώσεις στην αντιπολίτευση.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια, το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε ουσιαστικά ότι την ευθύνη για τις διαδηλώσεις απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο, όπως το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδεία (σ.σ. μεταξύ άλλων έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση για την πρόβλεψη ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας) μέσα σε μια τόσο βεβαρημένη επιδημιολογική συνθήκη, την έχει η κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, και παίρνοντας το λόγο την ώρα που ξεκινούσε η συζήτηση για τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, ζήτησε έστω την ύστατη ώρα να παγώσει η διαδικασία της ψήφισης.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενος τη δήλωση Κικίλια περί εισήγησής του για ένα σκληρό λοκντάουν είπε ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα για όλους αλλά και για το νομοσχέδιο: «Θέλω να πάρω τον λόγο για ένα θέμα που προηγείται της κατάθεσης των αιτήσεων αντισυνταγματικότητας. Από το πρωί κυκλοφορεί μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού Υγείας ότι είναι πολύ πιθανό ο ίδιος να εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική. Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί νέα δεδομένα για όλους μας, αλλά δημιουργεί και για το νομοσχέδιο το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή.

 Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παγίως υποστηρίξει ότι για νομοσχέδια που λειτουργούν «διχαστικά» – επομένως επισύρουν την κοινωνική διαμαρτυρία –  πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι ευρύτερες επιδημιολογικές συνθήκες. «Κατά συνέπεια εισηγούμαι η Βουλή να πάρει απόφαση να παγώσει την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία» σημείωσε προσθέτοντας:.

«Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε τέτοιου είδους εισηγήσεις που είναι το πιο πιθανό να γίνουν αποδεκτές για λόγους υγειονομικούς και να έχουμε την απαίτηση να συζητήσουμε επί 2-3 ημέρες ένα νομοσχέδιο που είναι βέβαιο ότι θα συνοδευτεί από διαδηλώσεις, από συγκρούσεις, όπου την ευθύνη για ό,τι συμβεί θα την έχει η κυβέρνηση με τις εμμονές της».

Υποστήριξε ότι το πάγωμα της συζήτησης είναι «θέμα κοινωνικής ευθύνης, είναι θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας» επομένως, «επιβάλλεται μια στάση ευθύνης από όλους μας». «Μπορούμε» είπε «να συμφωνήσουμε πάνω σε αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοκιμάζουμε τις αντοχές της κοινωνίας και της δημοκρατίας». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09