search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:11
MENU CLOSE

Κρήτη: Νεκρός ηλικιωμένος λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό – Καμία ένδειξη αλλεργίας στο εμβόλιο, λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

15.02.2021 17:12
Κρήτη: Νεκρός ηλικιωμένος λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό - Καμία ένδειξη αλλεργίας στο εμβόλιο, λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ - Media
 
Ένας ηλικιωμένος περίπου 85 ετών έχασε την ζωή του σήμερα, λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως μάλλον ο θάνατος δεν οφείλεται στο εμβόλιο ούτε σε αναφυλακτικό σοκ.
 
Εκτιμάται ότι πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο που συνέπεσε χρονικά με τον εμβολιασμό, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος ήταν υπερτασικός.
 
Όταν ο άτυχος άνδρας προσήλθε στο νοσοκομείο, πήραν το ιστορικό του σύμφωνα με το πρωτόκολλο και δεν υπήρξε καμία αντένδειξη για τον εμβολιασμό.
 

Προσπάθεια ανάταξης πριν το μοιραίο

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οκτώ λεπτά μετά τον εμβολιασμό ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του και έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.
 
Ο άνδρας επανήλθε για 5 λεπτά και στην συνέχεια έχασε και πάλι τις αισθήσεις του. Η προσπάθεια των γιατρών για να τον επαναφέρουν στην ζωή κράτησε περίπου 50 λεπτά ωστόσο τελικά επήλθε το μοιραίο.
 
Το γεγονός κρίνεται ούτως ή άλλως ιδιαίτερα σοβαρό και για αυτό οι επιστήμονες του ΠΑΓΝΗ το ερευνούν ήδη μεθοδικά και με ιδιαίτερη προσοχή.
 
Ήδη ενημερώθηκε αμέσως κεντρικά το συντονιστικό του εμβολιαστικού προγράμματος και της φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ και τις πλήρεις απαντήσεις θα δώσει η ολοκληρωμένη ιατροδικαστική έρευνα.
 

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Καμία σχέση με τον εμβολιασμό

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, δήλωσε στο zarpanews ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τον εμβολιασμό του.

Ο κ. Χαλκιαδάκης δήλωσε ότι την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή στον άτυχο ηλικιωμένο για να βρεθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, χωρίς να υπάρχει, ωστόσο, καμία ένδειξη αλλεργίας στο εμβόλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:09