search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:38
MENU CLOSE

Νέα επιχείρηση κατά των Κούρδων ανακοινώνει ο Ερντογάν και «πετάει το γάντι» στη Δύση

16.02.2021 16:57
Νέα επιχείρηση κατά των Κούρδων ανακοινώνει ο Ερντογάν και «πετάει το γάντι» στη Δύση - Media
 
Σε ακραία εθνικιστικό τόνο και με «αιχμές» κατά της Δύσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων του ΡΚΚ.
 
Με αφορμή το θάνατο 13 Τούρκων πολιτών στο βόρειο Ιράκ από την κουρδική πολιτοφυλακή, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, ο Ερντογάν με ακραία ρητορική είπε ότι «το γεγονός στο Γκάρα ενίσχυσε την απόφασή μας να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ζώνη πέρα από τα σύνορά μας. Θα επεκτείνουμε την επόμενη περίοδο τις ήδη επιτυχημένες επιχειρήσεις μας και σε περιοχές όπου υπάρχουν σοβαρές απειλές».
 

«Θα γίνει ο τάφος τους εδώ»

Σύμφωνα με το SigmaLive, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε εκδίκηση μέχρι τελικής πτώσης και εξόντωση της οργάνωσης των Κούρδων του ΡΚΚ. «Ας κρυφτούν σε όποια σπηλιά θέλουν, εμείς θα τους ξετρυπώσουμε και θα τους ξεπαστρέψουμε. Μπήκαμε στα κρησφύγετά τους και θα ξαναμπούμε. Θα γίνει ο τάφος τους εδώ, ο τάφος τους!», είπε ο Ερντογάν.
 
«Θα προχωράμε χωρίς να σταματάμε, να το ξέρουν αυτό. Δεν θα περιμένουμε να έρθουν οι τρομοκράτες σε εμάς, θα πάμε εμείς και θα συντρίψουμε τα κεφάλια τους μέσα στα κρησφύγετά τους. Θα παραμείνουμε εκεί για όσο χρειαστεί, μέχρι να βάλουμε τέλος σε αυτές τις επιθέσεις», υποσχέθηκε.
 

«Δύση που είσαι; Γιατί σιωπάς»

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά προς τη Δύση, εγκαλώντας την ότι, όπως ισχυρίστηκε, δεν καταδικάζει το τραγικό για την Τουρκία γεγονός. Μάλιστα, εμμένοντας σε μια ρητορική που έκανε επανεμφάνιση μετάξύ Τούρκων πολιτικών το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο για σιωπή ανάλογη με εκείνη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
 
«Έι Δύση που είσαι; Γιατί σιωπάς; Κι εσείς αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα σηκώνατε τον κόσμο στο πόδι. Είτε έχετε φωνή είτε όχι, γνωρίζουμε την αποστολή μας. Σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους τρομοκράτες», είπε ο Ερντογάν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:37