search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:53
MENU CLOSE

Δημήτρης Λιγνάδης: Από την ΓΑΔΑ ετοιμάζει την απολογία του – Κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας

22.02.2021 07:51
Δημήτρης Λιγνάδης: Από την ΓΑΔΑ ετοιμάζει την απολογία του - Κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας - Media

 

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή και από την ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται, προετοιμάζει την απολογία του.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του του Εθνικού Θεάτρου με εντολή του εισαγγελέα θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, θα λάβει τη Δευτέρα, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την άμυνα του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «κατηγορώ» των εισαγγελέων που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του, εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

Ο κατηγορούμενος την Τετάρτη το μεσημέρι θα αναπτύξει τις θέσεις του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και θα ακολουθήσει ,μετά από διαδικασία που αναμένεται πολύωρη, η κρίση των δικαστικών αρχών για την ποινική μεταχείριση του κορυφαίου θεατρικού προσώπου για τις πράξεις που του καταλογίζονται σε βάρος ανηλίκων ή οριακά σεξουαλικά ενηλίκων, δηλαδή 15 ετών, παιδιών.

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, που εκτιμάται πως κρίθηκε απαραίτητο από τις εισαγγελικές αρχές λόγω πιθανής συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων που προβλέπει ο νόμος, φαίνεται πως θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση που θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του καλλιτέχνη.

Κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας – Τι δήλωσε

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η κατάθεση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρου Μπιμπίλα στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο Σπ. Μπιμπίλας, που κλήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό να εισφέρει τα στοιχεία για σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται εντός του ΣΕΗ, παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο για περισσότερη από μία ώρα.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο Σπ.Μπιμπίλας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το περιεχόμενο της κατάθεσης του, λέγοντας μόνο πως «άρχισε η διαδικασία, επομένως έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη».

Επισήμανε πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν επιθυμεί να ερωτηθεί για “το τι έφερα και τι δεν έφερα”, σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν μιλήσει ο ίδιος.

Σοκάρουν τα στοιχεία εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη

Και ενώ η εισαγγελία αναμένεται να ανοίξει και τους φακέλους και των άλλων καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στο ΣΕΗ, η δικογραφία για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια και το περιεχόμενό της πραγματικά σοκάρει.

Η σε βάρος του δικογραφία περιλαμβάνει στοιχεία – φωτιά και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές στο ένταλμα που εξέδωσαν για τη σύλληψή του επικαλούνται ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος σχεδίαζε να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, πέραν αυτών για τα οποία έχει καταμηνυθεί.

Κυριολεκτικά το ένταλμα είναι «καταπέλτης» για τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς σε αυτό αναφέρεται πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή και μάλιστα με τα θύματα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία.

Επίσης, στο ένταλμα γίνεται λόγος για συστηματική προσέγγιση των θυμάτων από τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και με εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του.

Ακόμη, αναφέρεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου οδηγούσε τα θύματά του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας, ότι εμφάνιζε εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη και ότι επέλεγε για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του κυρίως αλλοδαπούς και ανηλίκους.

Τέλος τη δικογραφία εκτός των δυο μηνύσεων για σεξουαλική κακοποίηση υπάρχουν και σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09